[E36] Sebek - Fejk 1.8 r6 "chrupek"

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
Sebek
Zaawansowany forumowicz

[E36] Sebek - Fejk 1.8 r6 "chrupek"

Post autor: Sebek »

Siema.
a wiec po raz kolejny od wczoraj czyli 28.07.2012 nie przypadkowo wybór padł na BMW ( w zasadzie innych aut nie brałem pod uwagę). Po wszystkich przemyśleniach i rozmowach, doszliśmy do wniosku że w sedana trza by było by włożyć baaaardzo dużo kasy( zrobienie progów podłogi i ogólnie całej blacharki+ malowanie itd) wiec postanowiliśmy kupić turasa ( e36 - e39), jako że od ponad roku powiększyła mi się rodzinka. mam jeszcze całego sedana więc na silniku i reszcie gratów mi nie zależało, najważniejsza miała być ZDROWA BUDA! i po dłuższych poszukiwaniach trafiło mi się BMW E36 TOURING! auto jak na moje potrzeby idealne:)
z wyposażenia??
- el.lusterka
- el. szyby przód.
- klimatronik
- 2x jasiek
- abs
- halogeny
- hmmm....reszta wyjdzie po VIN'ie
rok 1997

auto aktualnie jest zglebowane do tego felga 17" M-SYSTEM (nie mam pojęcia ile szerokości mają te felgi ale są na nich oponki 4X 215/40/17)
kilka fotek ( ludzi o słabych nerwach proszę nie oglądać ;) )
z zewnątrz jak i wewnątrz pełno pseudo CHROMOWANYCH i pseudo DREWNIANYCH dodatków! ale to już udało mi się opanować! zostało jeszcze do poczyszczenia wszystko z kleju na którym to było poprzyklejane.

w dniu zakupu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

środek w dniu zakupu-

Obrazek

tak to wyglądało kiedy to wczoraj kupiłem, ale jak już wspomniałem wszystko już praktycznie zostało usunięte ( pseudo chromy i drewno)

i powiedzmy że środek wygląda tak -

Obrazek

i kilka fotek z siostrzyczka 325i :)
oba auta brudne i foty robione telefonem więc sorry za jakość

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i nie obyło by się bez problemów ;) przy wjeździe do garażu zderzak idzie po podłodze....ale i z ty, sobie poradzę (usypie się górkę i będzie gites na zdj. wygląda że jest minimalny luz ale zderzak idzie po podłodze )

Obrazek

Obrazek

na razie to tyle z fotek, jak oba auta będą porządnie umyte i wypolerowane to zrobię jakieś porządne zdj.

co do planów ??
- włożenie OBC (najprawdopodobniej 18)
- wymiana stacyjki bo teraz odpalam na guzik stacyjka kręci się w kółko
- pozbycie się reszty chromów i kleju po nich
- zmiana tych DZIWACZNYCH lamp na ori bosh+czarne kierunki (wpadną lampy i kierunki z 325i)
- kompletna wymiana hamulców TARCZE +KLOCKI + ZACISKI ( też od 325i)
- felgom też by przydało by się malowanie ( wątpię że pomaluje to na ten sezon bo mój budżet został już przekroczony)
- no i może na zimę będziemy SWAPOWAĆ! (silnik kompletny ze wszystkim też mam do czarny sedan 325i pójdzie na części)
ale czas pokaże co będzie się działo.
- no i doprowadzenie auta wizualnie do ładu i porządku :)
potem wrzucę rozkodowany VIN
Ostatnio zmieniony 2016-06-01, 19:37 przez Sebek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

A jaki teraz tam masz silnik ?
Widzę, że wiesz co z tego auta musi zniknąć a co ma wrócić - to bardzo dobrze :bmw:
Felga bardzo ładnie tutaj pasuje (pewnie 4x8J)
Ogólnie fajny turas, dbaj o niego i przywróć mu duszę :wink:

ps. jeszcze w planach zapomniałeś napisać o wymianie końcówki wydechu :wink:
Obrazek
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

bardzo fajnie pasują M-SYSTEMY ,jak ją ogarniesz to będzie ładny Touras :br:
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Nooo i to mi się podoba!! Jak ja kocham jak nasi kupują wieś tuningi i oddają im piękno :mrgreen: Działaj działaj będę śledził temat!! :bmw:
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

No w końcu ktoś zgarnął tego turka bo z kilka miesięcy na necie był pewnie ci się odwdzięczy za to że go wyciągnąłeś z rąk tych BŁYSKOLISTWO i przywrócisz mu dawna świetność życzę powodzenia i bezawaryjności :razz:

Ps. Ten komin wywal bo komuś nerkę przypali jak za blisko stanie :grin:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
MaryjuszTour
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: MaryjuszTour »

no jeśli faktycznie Twoje plany dojdą do skutku to będzie dobra i wdzięczna maszyna. lampy M już masz więc tylko do przodu! będę śledził temat jak brzydkie kaczątko się zmienia :)
Obrazek[/
Sebek
Zaawansowany forumowicz

Kaper napisał/a:
Widzę, że wiesz co z tego auta musi zniknąć a co ma wrócić - to bardzo dobrze :bmw:

Kaper to już moje 3 BMW miałem poprzednio 2 sedany teraz wybór padł na turasa bo to "rodzinny" samochód
Kaper napisał/a:
A jaki teraz tam masz silnik ?

NIESTETY tylko 1.8 - tak jak mówiłem mam całego sedana na części...jest tam M52B25 - ale docelowo chciałbym mieć M52B28...więc co do swapa to tak jak mówie do zimy daleko, zobaczymy co wkońcu postanowie, i jaki wpadnie silnik( wszystko zależy od kasy, jak będzie za mało wpadnie M52B 25)
Kaper napisał/a:
ps. jeszcze w planach zapomniałeś napisać o wymianie końcówki wydechu :wink:
- w zasadzie nie wspomniałem, ale.... jeśli dojdzie do swapa to napewno wpadnie też wydech z M50 B25 bo taki mam teraz w sedanie!
wiec powiedzmy ze ten KOMIN narazie zostanie (wiem że dostane za to bicze, ale narazie skupiam sie na wyglądzie zewnętrznym)
na dziś zostało poczyszczenie wszystkich klamek z starego kleju zderzaków i pierdółek w środku...potem pierwsze w kolejności ida Hamulce z 325...bo mój tył kwalifikuje się już pod wymianke powoli :)
GERMAN napisał/a:
pewnie ci się odwdzięczy za to że go wyciągnąłeś z rąk tych BŁYSKOLISTWO

GERMAN to co widać na zewnątrz i wewnątrz to jeszcze pikuś...ale było tam pełno przycisków koło zapalniczki do....UWAGA!!.....NEONÓW KTÓRE BYŁY ZAMONTOWANE POD AUTEM!! na szczęście już tego niema i guziki i inne zbędne niestandardowe elementy znikneły :bmw:

i takie tam zdjęcie ;)

Obrazek
Sebek
Zaawansowany forumowicz

zmiana lamp przednich....

no to lecimy dalej, cdn... usuwania pseudo chromowanych dodatków...
dziś po robocie pod nóż poleciały lampy z przodu, tak jak mówiłem miały wpaść ORI BOSH i jak powiedziałem tak się stało, do zestawu są dymione kierunki i myślę że nie jest źle, a na pewno lepiej niż było ;)

było..
Obrazek

jest...

Obrazek

przy okazji udało mi się już co nieco popsuć ( muszę usypać nowe wjazdy do garaży) bo udało mi się już "ściągnąć" zderzak jedną stroną i pękną mi przy tym śłizg:/:/ ale to też żaden problem bo jak wiadomo zderzak da się ściągnąć a ślizg wymienić ( na szczęście taki mam)

Obrazek

więc jeśli chodzi o pseudo drewno i pseudo chrom zostały mi jeszcze do wymiany tylko ramki z przycisków el. szyb...na szczęście będą już jutro więc to już tylko formalność

ps. czy te M-SYSTEMY jak są teraz pomalowane, da w nich spolerować rant??żeby był ładny i błyszczący?? jeśli się da możecie +/- powiedzieć jak to najlepiej zrobić?
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Odrazu lepiej jej patrzy z oczu (jak ludzie mogą takie gówno pakować do auta !!! :roll: ) duży PLUS :bmw:
Sebek pisze:ps. czy te M-SYSTEMY jak są teraz pomalowane, da w nich spolerować rant??żeby był ładny i błyszczący?? jeśli się da możecie +/- powiedzieć jak to najlepiej zrobić?
Jasne że się da. W tym temacie Krzyś ci odpowie na wszystkie pytania dokładnie (możesz se u niego w temacie zobaczyć jak swoje OZ polerował na błysk - str 17 )
Obrazek
Sebek
Zaawansowany forumowicz

Jasne że się da. W tym temacie Krzyś ci odpowie na wszystkie pytania dokładnie (możesz se u niego w temacie zobaczyć jak swoje OZ polerował na błysk - str 17 )
wiem znam jego historie i widziałem jak te felgi się zmieniały, tylko...Krzyś już powiedzmy miał tam wypolerowany rant i go po prostu jeszcze bardziej spolerował i pięknie mu to wyszło. A u mnie jest to pomalowane w całości...więc przypuszczam że jeśli nawet to musiał bym to szlifować i szlifować i szlifować itd, a tak se pomyślałem że mogło by to jeszcze ciekawiej wyglądać na tej feldze :bmw: :twisted:
BYŁO - E36 318i SEDAN -> BYŁO - E36 323/325i SEDAN -> JEST E36 TOURING
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Fajnie, ze ktos uratowal tego turasa sam sie nad nim zastanawialem , przez chwile ;).
Ranty spokojnie da sie spolerowac w garage , lewarek papiery od 200 d0 2500 na koniec pasta do tego kilka godzin roboty i bedzie lustro
Obrazek
Sebek
Zaawansowany forumowicz

MERO udało mi się go wyrwać w dobrej kasie, cena jaką koleś chciał na otomoto nie wchodziła z mojej strony w grę ;) więc sporo utargałem :) tak jak juz wspomiałęm szkoda że jednak jest tam TYLKO 1.8...ale docelowo chce dążyć do 2.8...zobaczymy co wyjdzie bo budżet na ten rok został już przekroczony :/ ty taj lepiej jakieś fotki twojego turasa bo widziałem Cię pare razy na drodze i auto rzuca na kolana ( co masz na tyle za felgę? bo widziałem Cię ostatnio i był tam spory rant) chyba że mi się tylko wydawało ;)
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

fajnie Ci pasuja te M-Systemy do Turasa w tych lampach odrazu lepiej !! Dobrze ze tego turasa uratujesz... Bede sledzil galerie :bmw:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Sebek pisze:co masz na tyle za felgę? bo widziałem Cię ostatnio i był tam spory rant) chyba że mi się tylko wydawało ;)
MA ACS takie jak w podpisie :wink:
Obrazek
Sebek
Zaawansowany forumowicz

Kaper pisze: Sebek napisał/a:
co masz na tyle za felgę? bo widziałem Cię ostatnio i był tam spory rant) chyba że mi się tylko wydawało ;)

MA ACS takie jak w podpisie :wink:
jakieś inne te felgi mi się wydawały i duuuużo szerszy rant, może to tylko złudzenie, bo widziałem Jego tylko przejazdem :) mam podobne ACS u siebie w sedanie :bmw:
ODPOWIEDZ