tak z ciekawości skoro masz 1cm luzu to aby ściągnąć wisco to chyba musisz wyciągnąć chłodnice , tak się pytam bo parę dni temu zmieniałem wisco i było tak znacznie więcej miejsca niż 1 cm
tak musiałem chłodnice zrzucać teraz mam cięższą z e30 2.4td i wentylator cieńszy więc może spasuje, wcześniej mi się tak nie robiło dopóki nie zachciało mi się na rondo wjechać i trochę bokiem polatać.
[ Dodano: 19 Czerwiec 2010, 14:11 ]
Aurel napisał/a:
według mnie brakująca moc i moment to skuli tych zabaw z kompem. Wyłączanie sond za katalizatorami i przypisywanie im stałych wartości(wyśrodkowane wartości).
Możesz jaśniej i co powinienem zrobić ? Czy nie lepiej będzie wrzucić elektryczny wentylator ?
[ Dodano: 19 Czerwiec 2010, 14:42 ]
Tu jest kilka fotek innych e30-stek co mają ciasno, moje foty wrzucę po weekendzie
[ Dodano: 19 Czerwiec 2010, 14:44 ]
I coś co na necie znalazłem
Moje BMW: E36 325 coupe
Imię: Łukasz
Wysłany: 20 Czerwiec 2010, 19:36
mówiąc o składance części nie miałem na myśli nic wspólnego z mocą
a jeszcze jedna sprawa silnik przecież nie jest na sztywno do budy i jakieś tam pole ruchu ma minimalne bo minimalne ale jak widać wystarczyło aby załatwić chłodnicę
tak z ciekawości skoro masz 1cm luzu to aby ściągnąć wisco to chyba musisz wyciągnąć chłodnice , tak się pytam bo parę dni temu zmieniałem wisco i było tak znacznie więcej miejsca niż 1 cm
tak musiałem chłodnice zrzucać teraz mam cięższą z e30 2.4td i wentylator cieńszy więc może spasuje, wcześniej mi się tak nie robiło dopóki nie zachciało mi się na rondo wjechać i trochę bokiem polatać.
[ Dodano: 19 Czerwiec 2010, 14:11 ]
Aurel napisał/a:
według mnie brakująca moc i moment to skuli tych zabaw z kompem. Wyłączanie sond za katalizatorami i przypisywanie im stałych wartości(wyśrodkowane wartości).
Możesz jaśniej i co powinienem zrobić ? Czy nie lepiej będzie wrzucić elektryczny wentylator ?
[ Dodano: 19 Czerwiec 2010, 14:42 ]
Tu jest kilka fotek innych e30-stek co mają ciasno, moje foty wrzucę po weekendzie
a co sie dzieje jak odłączysz w aucie sondy ? faluje i wogule niechce równo pracować. Jak jezdzisz wolno szybko to wszystko komputer czyta ze spalin i. Tutaj masz te 2 sondy tak jakby zaślepione i przypisaną jedną stałą wartość. Według mnie robiąć taką operacje silnik traci troche na mocy ale moge się mylić. Nawet przy przeróbce samego wydechu(bardziej go otworzyć np) już motor traci na mocy a tutaj ingerując już tak w elektronike ?!
wow...ostro !! miales szczescie bo moglo sie to skonczyc duzo duzo gorzej niz to zdjecie pokazuje gdyby fele rozerwalo przy wiekszej predkosci...idz zagraj w totka
_________________ Kto ci zawsze wkłada łapę w gacie z tak wielką ochotą?
Podpowiem, nie dziewczyna, tylko jakiś obcy facet
Który maca cię po jajach mówiąc, że ma taką pracę
230km/h i 6500 rpm, dyfer 3.07S więcej nie pójdzie może na mniejszych kołach ale do odcinki i tak dużo nie brakowało bo się kręci do 7055 rpm może 240km/h to był by max
Ostatnio zmieniony przez sosek20 6 Lipiec 2010, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
ale ekonomizer mnie zagiol, jak ja daje w deche moim m40 to mi wiecej pali
ps żarówka ci przeszła
_________________ Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów i neonów, sztuką jest zrobić to bez nich.
M3 ? W Polsce jest ich wiecej niz Niemcy wyprodukowali
ale ekonomizer mnie zagiol, jak ja daje w deche moim m40 to mi wiecej pali
on się zacina przy 22 czy 24 na kompie pokazuje nawet 54l/100km.
Maroko napisał/a:
ale po filmikach widać że nie ma łatwego życia
;-) autko poskładałem żeby na co dzień do pracy śmigać a od czasu do czasu pojadę gdzieś poszaleć zobaczyć jak lata bokiem w końcu to BMW więc aż tak w piz.. nie dostaje ale BMW się chyba psują od delikatnej jazdy