[E34] E34 m50b20

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
WilQ

[E34] E34 m50b20

Post autor: WilQ »

Witam
Moje autko odmowiło posłuszenstwa :cry: :cry: W aucie rozładowało mi sie aku, wiec włozyłem drugi jak chciał go odpalic to tylko raz się się przekręcił i odrazu go zablokowało. Mechanik powiedział mi że rozrusznik jest ok pompa paliwa również. Silnik podczas odpalania normalnie kręci ,a niechce zapalic. Co moze byc przyczna ze sie tak stalo?:> Zapowietrzona pompa paliwa? urwany łancuch ? Dodam jeszcze ze autem normalnie wróciłem do domu i postawiłem pod blokiem.
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Rozrusznik próbuje zakręcić i nic ?? Wcześniej nie miałeś żadnych niepokojących odgłosów ??
WilQ

zadnych niepokojacych dzwiekow nie bylo;/
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Jeżeli silnik normalnie kręci to na pewno łańcuch nie jest zerwany i części mechaniczne są w nim sprawne doszukiwał bym się tutaj przyczyny od strony elektroniki. Jeżeli silnik kręci sprawdź czy działa pompa otwórz bagażnik wyjmij mate odkręć czarną pokrywę po prawej stronie a kolega niech w między czasie przekręci stacyjkę w pozycje zapłon powinno być słychać pompę jeżeli nie to już wiesz w czym problem no chyba że potrafisz sprawdzić pompę paliwa mirnikiem napięcia. Nie pierwszą E34 mam w posiadaniu i samo nic w tym aucie się nie dzieje. Być może auto było często jeżdzone na rezerwie i jest coś nie tak z układem paliwowym. Szukał bym tutaj przyczyny. gdyby nie działała sonda, przepływka itp. to silnik powinien odpalic z tym że nie równo pracuje.
WilQ

Soki pisze:Jeżeli silnik normalnie kręci to na pewno łańcuch nie jest zerwany i części mechaniczne są w nim sprawne doszukiwał bym się tutaj przyczyny od strony elektroniki. Jeżeli silnik kręci sprawdź czy działa pompa otwórz bagażnik wyjmij mate odkręć czarną pokrywę po prawej stronie a kolega niech w między czasie przekręci stacyjkę w pozycje zapłon powinno być słychać pompę jeżeli nie to już wiesz w czym problem no chyba że potrafisz sprawdzić pompę paliwa mirnikiem napięcia. Nie pierwszą E34 mam w posiadaniu i samo nic w tym aucie się nie dzieje. Być może auto było często jeżdzone na rezerwie i jest coś nie tak z układem paliwowym. Szukał bym tutaj przyczyny. gdyby nie działała sonda, przepływka itp. to silnik powinien odpalic z tym że nie równo pracuje.
No auto przewaznie jezdzilo na rezerwie z paliwa ale mam gazownie
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Masz sekwencje czy zwykły gaz??
WilQ

Sekwencja mam załozona. Ostatnio sciąglem pokrywe zaworow i rozrzad jest cały x)) Autko idzie w wtorek do mechanika. Mysle ze nic powaznego sie nie stalo;/
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

W takim razie jak zrobisz daj znać
ODPOWIEDZ