Witam panowie,
Wiec tak autko chodzi świetnie, jedyne co zauważyłem to że obroty porozgryzaniu utrzymują się na jakieś 1100 1200 no i nie raz wolno opadają od 1600 tyś. A tak to autko ma dobrą moc, chodzi równo, nie ma żadnych problemów prócz tych wyższych obrotów i spalania które przy spokojnej jeździe to jakieś 16 gazu.. Temperatura utrzymuje się idealnie na środku.
Autko chodzi tak samo na benzynie jak i na gazie.
Jechałem z kumplem, on posiada m43 1.8i i za 20 zł zrobił 85 km po mieście nie oszczędzając autka, ja ostrożnie z gazem i 60...
Przepływka jak by była walnięta to chyba były by większe problemy, lambda możliwe że to będzie ?
Pozdrawiam i proszę o jakieś propozycje.
[E36] Podwyższone obroty i wyższe spalanie.
po sprawdzam jak znajdę dłuższa chwile czasu. W tej chwili wykryłem pęknięcie rury (trójnika?) za przepływomierzem. Możliwe że brał lewe powietrze przez to pęknięcie.
No nic pojeżdżę i zobacze.
A myślicie że to też może być jedna z przyczyn wyższego spalania ? Wiadomo że nikt nie jest magikiem przez internet ale może podobna historia komuś się przytrafiła.
No nic pojeżdżę i zobacze.
A myślicie że to też może być jedna z przyczyn wyższego spalania ? Wiadomo że nikt nie jest magikiem przez internet ale może podobna historia komuś się przytrafiła.
ja bym stawial na przepływke, wymontuj i zobacz zapadke jak sie zachowuje i czy nie jest peknieta,sprawdz to w pierwszej kolejnosci bo jak Ci kawalek tego wpadnie do kolektora to bedziesz miał wiecej zabawy, pozatym masz to w gazie a mialem to samo w dawnej mojej e36, takze ja stawiam na to
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
Nie miałem niestety internetu kilka dni, wiec rozebrałem przepływke. No i wygląda ok, znaczy brudna była trochę jak by z oleju. Ale uszkodzeń mechanicznych nie widać a także klapka chodzi dobrze. Przepływke wyczyściłem z oleju, kanał i ten czujnik.
Mam pytanie co do sondy, wszedłem pod autko i nie mam pojęcia gdzie znajduje się wtyczka od sondy. Przewody idą do góry ale nie potrafiłem zlokalizować gdzie. Ktoś już przy sądzie coś na pewno robił bo przewody obwinięte izolacyjną.
Pomoże mi ktoś. Na internecie ciężko mi znaleźć opis co do miejsca tej wtyczki..
Mam pytanie co do sondy, wszedłem pod autko i nie mam pojęcia gdzie znajduje się wtyczka od sondy. Przewody idą do góry ale nie potrafiłem zlokalizować gdzie. Ktoś już przy sądzie coś na pewno robił bo przewody obwinięte izolacyjną.
Pomoże mi ktoś. Na internecie ciężko mi znaleźć opis co do miejsca tej wtyczki..