[e36] niedziałający alarm

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Mody_318
Małopiszący

[e36] niedziałający alarm

Post autor: Mody_318 »

Witam. mam pytanie.
Zapalałem samochód po pewnym czasie i zapomniałem o zablokowaniu zapłonu z alarmu, po chwili zgasiłem samochód i już alarm nie działał. Nie daje żadnego znaku życia. Nie świecą kierunkowskazy przy zamykaniu/otwieraniu, nie pipczy ani nic nie daje głosu z przekaźników. Proszę o pomoc alarm to top SAFE 20.

Następnie centralny zamek mogę otworzyć tylko z bagażnika i to 2 razy, po czym już nie działa, co może być uszkodzone? Jakie kroki mam podjąć. Znów proszę o pomoc.
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Wyciągałeś akumulator na kilka minut tzn odłączałeś go ? Bezpiecznik jest sprawny od alarmu ?
Sprawdz czy centrala dostaje zasilanie i mase ;) Może padła centrala.
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Mody_318
Małopiszący

Post autor: Mody_318 »

A powiedz mi gdzie jest bezpiecznik od alarmu?
idzi
Zaawansowany forumowicz

Post autor: idzi »

jak masz oryginalny alarm to jest w puszcze z bezpiecznikami a jezeli nie masz oryginalnego alarmu tylko dokładany to pewnie jest przy kablu plusowym ktory idzie od centralki i przy centralce bedzie bezpiecznik przy szerokiej kostce na czerwonym kablu. Znajdz centralke bezpiecznik tez sie znajdzie.
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Tak jak pisze idzi. Jeśli nie wiesz gdzie może być centrala ( jak jej nie montowałeś samodzielnie ) to podpowiem ze przeważnie montuje się je w e36 pod schowkiem na przeciwko pasażera jest tam dojście od spodu, tam też znajdują się inne moduły ale każdy może sobie go schować gdzie tylko chce :)
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
ODPOWIEDZ