a czemu niby nie stać na bmw a na paliwo już nie nie sztuka kupić auto sztuka je utrzymać dziś kredyty są dla każdego i morze mieć co chce przy kupnie 2litry motor fajny o a 2,5l jeszcze lepszy po pół roku okazuje sie że na wache niema i trza zagazowaćBeleX pisze:i co w tym by wstydu nie bylo ?
[E36] 320i lpg
a czemu niby nie stać na bmw a na paliwo już nie nie sztuka kupić auto sztuka je utrzymać dziś kredyty są dla każdego i morze mieć co chce przy kupnie 2litry motor fajny o a 2,5l jeszcze lepszy po pół roku okazuje sie że na wache niema i trza zagazowaćBeleX pisze:i co w tym by wstydu nie bylo ?
jak bym tyle śmigał to se dizla kupieTomek pisze: To ja Ci proponuję rocznie 30 000 km
Słyszałeś o czymś takim jak spełnienie marzenia?lechu77 pisze:a czemu niby nie stać na bmw a na paliwo już nie nie sztuka kupić auto sztuka je utrzymać dziś kredyty są dla każdego i morze mieć co chce przy kupnie 2litry motor fajny o a 2,5l jeszcze lepszy po pół roku okazuje sie że na wache niema i trza zagazowaćBeleX pisze:i co w tym by wstydu nie bylo ?
No właśnie... Dlatego niektórzy kupują M5 i wkładają LPG... Po prostu marzli o tym samochodzie ale koszty paliwa są duże to wkładają porządną instalację LPG i po kłopocie
Kolega ostatnio pracował w Niemczech przy gazie i powiedział że większość aut w których montowali LPG to V8 i V10... Nawet Ferrari 360 Modena się trafiło... A przecież Niemcy to taki bogaty kraj i tyle zarabiają...
Weź się w końcu obudź, żyjemy w Polsce i zarabiamy po ok. 2500zł a paliwo kosztuje 5zł a nie 1,3zł
ja mam auto na gaz bo robie srednio 700-800 km ( dwa tankowania lpg ) tygodniowo minimum...takie gadanie "po co Ci auto jak nie masz na paliwo" nie przemawia do mnie wcale....skoro moge jezdzic taniej i wiecej nie tracac przy tym przyjemnosci z jazdy to dlaczego nie ? jezeli skonczy mi sie taka jazda jaka mam teraz to z checia kupie cos jak ma diabel ( 3.0 pb ) i niech sobie wtedy pali ile chce bo jak zrobie 150 na tydzien to bedzei wszystko...dziecinne gadanie ze "gaz do zapalniczek" i nie masz kasy na bmw to go nie kupuj...na tanie rzeczy stac tylko bogatych...dlatego mam lpg...jak bede smigal autem tylko do pracy 20 km dziennie to zostane przy paliwie...mam auto do jazdy a nie do ogladania pod domemlechu77 pisze:a czemu niby nie stać na bmw a na paliwo już nie nie sztuka kupić auto sztuka je utrzymać dziś kredyty są dla każdego i morze mieć co chce przy kupnie 2litry motor fajny o a 2,5l jeszcze lepszy po pół roku okazuje sie że na wache niema i trza zagazowaćBeleX pisze:i co w tym by wstydu nie bylo ?
...tak znowu sie czepiam...
Tomek pisze:Koszty utrzymania diesla są większe niż benzyny z Gazemlechu77 pisze:jak bym tyle śmigał to se dizla kupieTomek pisze: To ja Ci proponuję rocznie 30 000 km
dokladnie...koszty utrzymania nowoczesnego diesla to juz nie mercedes beczka za ktorym teskni kazdy taxiarz...ze sie lalo i nic wiecej....teraz diesel sa nastawione na serwis bo to ma duzo jezdzic i duzo dla firmy zarabiac....wole miec zagazowana benzyne niz nudnego diesla dla starszych panow ktorego strach zatankowac na naszych pieknych polskich stacjach a i tak nie wyjdzie to taniej ( 3.0d bmw pali od 8 do 11 wiec zadna oszczednosc dla mnie przy aktualnej cenie ropy )
To w takim razie sprzedaj swoje jedno BMW bo dwóch nie objeździsz na raz a po co jedna ma stać i się marnować skoro Cię na nią nie stać...lechu77 pisze:a co to spełnia marzeń tomek trzba mieć takie marzenia na które cie stać
Pier$%@*! kotka za pomocą młotka...
Skoro kupuję każde BMW za gotówkę to raczej mnie na nie stać... A to że 540 jadła dwa razy tyle co Twoje 328 to gaz musiał być skoro pokonujesz rocznie 30 000km
Tyle w tym temacie
Pozdro!
AMENTomek pisze:To w takim razie sprzedaj swoje jedno BMW bo dwóch nie objeździsz na raz a po co jedna ma stać i się marnować skoro Cię na nią nie stać...lechu77 pisze:a co to spełnia marzeń tomek trzba mieć takie marzenia na które cie stać
Pier$%@*! kotka za pomocą młotka...
Skoro kupuję każde BMW za gotówkę to raczej mnie na nie stać... A to że 540 jadła dwa razy tyle co Twoje 328 to gaz musiał być skoro pokonujesz rocznie 30 000km
Tyle w tym temacie
Pozdro!
Wracając do tematu, to kolego jak masz zamiar zakładać gaz, to zrób tak jak mówił Belex i pojeździj troche na benzynie zeby ocenić kondycje silnika, a później jak wszytko bd ok, możesz śmiało zakładać lpg, ale jakieś porządne i u porządnego specjalisty, szerokości.
[URL=http://www.fotosik.pl]
Dzieki bardzo wszytskim za pomoc. Taki tez mam zamiar, pośmigam troche na benzynce (jakies 2-3 miechy) i dopiero sie zabiore za LPG, oczywiście jak juz zakupię swoją wymażoną bunie
Pozdrawiam
[ Dodano: 30 Listopad 2010, 22:10 ]
Jeszcze jedna sprawa. Na co zwracać uwage przy zakupie?
Jesli jest juz coś na ten temat na forum bardzo prosze o jakiegoś linka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[ Dodano: 30 Listopad 2010, 22:10 ]
Jeszcze jedna sprawa. Na co zwracać uwage przy zakupie?
Jesli jest juz coś na ten temat na forum bardzo prosze o jakiegoś linka.
Pozdrawiam
Jak bd szukał auta na necie to daj tu linka moze ktoś bd znał auto to odrazu bd wiadomo co i jak(choć i też nie koniecznie, bo zaawsze jest jakaś polemika)
[URL=http://www.fotosik.pl]
a ja Ci dam rade jedna.....zacznij ogladac auta...i ogladaj kazde nawet takie ktore wiesz ze i tak nie zostanie kupione...to jest najlepsza metoda na zapoznanie sie z danym samochodem...po 5-6 samochodach bedziesz juz wiedzial dokladnie jakie auto ogladasz i co sie dzialo...najlepiej ogladac z kims kto juz wie albo kupowal auta z drugiej reki i dodatkowo bedzie chlodzil zamiary