Stuki dochodzące z silnika E46 320D

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

speed.1994 pisze:Tak tylko jakie poniose koszty za zdrowy silnik 3,0 i co jeszcze trzeba do niego dokupic? Szczerze mówiąc nie opłaca mi się sprzedawać bawarki jako uszkodzona...
Szczerze? Podjedź jutro na Skrzyszów jak masz czym i Ci powiem wszystko co i jak... :)

Bo mnóstwo pisania :) Łatwiej będzie jak Ci powiem :)

Dzwoń jak coś na 519-642-131 ;)

Ps. Miałem ten sam problem i wolałem wrzucić 3.0d bo przynajmniej to jakoś jeździ :)
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Dokładnie teraz zrobił bym tak jak Tomek, bo też wymieniałem silnik u siebie no i niestety zostałem przy 2,0.
Obrazek
speed.1994
Małopiszący

Post autor: speed.1994 »

Witam, auto już od tygodnia stoi u mechanika.. Panewka poszła niestety.. Z tego co mówił trzeba wał dać do szlifu (we wtorek do odbioru) dopasować nowe panewki, powymieniać wszystkie płyny i oleje, wymienić filtr powietrza, nowa uszczelka pod głowicą.. Tłoki i korbowody są okej, turbina obstała.. Zaśpiewał mi za naprawe z wszystkim na gotowo 2200zł..
Przyczyna? Auto było katowane na zimnym silniku.. Przejechałem nim 900km od zakupu.. Bym spotkał poprzedniego właściciela co mi miesiąc temu sprzedał to :mad: !!
ODPOWIEDZ