Witam,
Posiadam BMW e39 520i z 98 roku. Problem polega na tym ze czuje bicie podczas jazdy(nawet przy małych prędkościach - 50km). Na początku było lekkie ale ostatnio się nasiliło(od kilku dni). Byłem wyważyć koła ale to nie pomogło. Dodam też, że przy hamowaniu mocniej bije plus delikatnie drga kierownica.
[E39] Bicie opon
ja kupilem meyle hd to koszt okolo 250 zl x2 plus wymiana mniej wiecej 80-100 od sztuki - sam probowalem ale nie dal rady moj sciagacz...swoznie byly za dlugie
do tego dojdzie Ci geometria wiec moja rada - wymien sobie od razu cale drazki kierownicze prawy i lewy - 150 z koncowka x2 - caly drazek ( moja rada kupic caly )
koszty rosna wykladniczo w E39...a to i tak tansza opcja
nie oplaca sie wymieniac samych tulei reakcyjnych bo sa nie wiele tansze od wahacza a gwarantuje ze swoznie w nich lataja jak dziwki po miescie w sobotni wieczor
do tego dojdzie Ci geometria wiec moja rada - wymien sobie od razu cale drazki kierownicze prawy i lewy - 150 z koncowka x2 - caly drazek ( moja rada kupic caly )
koszty rosna wykladniczo w E39...a to i tak tansza opcja
nie oplaca sie wymieniac samych tulei reakcyjnych bo sa nie wiele tansze od wahacza a gwarantuje ze swoznie w nich lataja jak dziwki po miescie w sobotni wieczor
...tak znowu sie czepiam...