[E39] Bicie opon

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
kubaj136
Małopiszący

[E39] Bicie opon

Post autor: kubaj136 »

Witam,
Posiadam BMW e39 520i z 98 roku. Problem polega na tym ze czuje bicie podczas jazdy(nawet przy małych prędkościach - 50km). Na początku było lekkie ale ostatnio się nasiliło(od kilku dni). Byłem wyważyć koła ale to nie pomogło. Dodam też, że przy hamowaniu mocniej bije plus delikatnie drga kierownica.
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

przednie gorne wahacze posiadaja cos co nazywa sie tuleja reakcyjna - te tuleje masz tak jak ja ostatnio zerwane/popekane

ja wymienialem od razu cale dwa wahacze gorne u siebie i problem ustal

moga byc tez krzywe felgi / stare opony
...tak znowu sie czepiam...
kubaj136
Małopiszący

Post autor: kubaj136 »

Dzięki za szybką odpowiedź. A jaki koszt takiej przyjemności?
Muszę dzisiaj jechać to sprawdzić. A czy same końcówki drążków/gumy mogą coś mieć wspólnego z tym?
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

ja kupilem meyle hd to koszt okolo 250 zl x2 plus wymiana mniej wiecej 80-100 od sztuki - sam probowalem ale nie dal rady moj sciagacz...swoznie byly za dlugie

do tego dojdzie Ci geometria wiec moja rada - wymien sobie od razu cale drazki kierownicze prawy i lewy - 150 z koncowka x2 - caly drazek ( moja rada kupic caly )

koszty rosna wykladniczo w E39...a to i tak tansza opcja :)

nie oplaca sie wymieniac samych tulei reakcyjnych bo sa nie wiele tansze od wahacza a gwarantuje ze swoznie w nich lataja jak dziwki po miescie w sobotni wieczor
...tak znowu sie czepiam...
ODPOWIEDZ