Witam.
Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu przy odpalaniu auto wydaje dźwięk choćby miał już opalać i nagle gaśnie, coś w rodzaju"tyryryry tsuuu"(wiem opis tego śmieszny ale nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć:D ) Nie przeszkadzało mi to, gdy działo się to bardzo rzadko. Dzisiaj jednak auto odpaliło normalnie, przejechałem nim 10km, zrobiłem postój ok. 10 min i przy odpaleniu wyskoczył ten problem jednak za drugim razem auto odpaliło. Po kolejnych 10km postawiłem auto pod sklepem i pół godziny później auto odpaliło dopiero za jakimś 10 razem... Czy to rozrusznik czy coś innego?
[E36] Problem z odpalaniem compact 1.6
Jeżeli auto odpala rozrusznik kręci silnikiem po czym gaśnie skąd podejrzenie rozrusznika ?
Takie objawy mogą wskazywać : Uszkodzone świece , uszkodzone kable zapłonowe, czujnik położenia wałka ,guma przepływomierza ,przepływomierz
W skrajnych przypadkach uszkodzona uszczelkę głowicy, Łańcuch rozrządu
Powiedz czy masz jeszcze jakieś inne problemy typu ubytek oleju, nie wkręca się na obroty czasem faluje lub inne takie ?
Kiedy ostatnio wymieniałeś świece kable ?
Takie objawy mogą wskazywać : Uszkodzone świece , uszkodzone kable zapłonowe, czujnik położenia wałka ,guma przepływomierza ,przepływomierz
W skrajnych przypadkach uszkodzona uszczelkę głowicy, Łańcuch rozrządu
Powiedz czy masz jeszcze jakieś inne problemy typu ubytek oleju, nie wkręca się na obroty czasem faluje lub inne takie ?
Kiedy ostatnio wymieniałeś świece kable ?
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle