słuchajcie myślę że już pora na wymianę płynów eksploatacyjnych w mojej E36 316i Compact.
juz 3 lata nie wymieniałem niczego, prócz systematycznie oleju i filtrów.
płyn hamulcowy DOT-4..ale jakis konkretny czy to obojętne?
wspomagania?powinno sie wymianiac czy zostawic taki jaki jest?(wspomaganie chodzi ok)
i kurde mysle zeby moze wymienic olej skrzyni biegow? ale slyszalem tez opinie ze nie powinno sie wg wymianiac w skrzyniach manualnych.co myslicie?
jaki płyn hamulcowy, wspomagania, olej skrzyni biegów? E36
- Soki
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Zaopatrz się w 1,5L płynu hamulcowego najlepiej ATE w metalowym opakowaniu koniecznie, plastików nie bierz.
Co do skrzyni powinno się wymieniać powiedzmy około 100tyś, ale to tak naprawdę zależy od tego jak kto jeździ i biegi zmienia. Jeżeli nie był zmieniany to warto to zrobić jeżeli chcesz potrzymać auto dłużej. ATF
Wspomaganie jeżeli dobrze działa i zbiorniczek jest czysty to można to zostawić.
Co do skrzyni powinno się wymieniać powiedzmy około 100tyś, ale to tak naprawdę zależy od tego jak kto jeździ i biegi zmienia. Jeżeli nie był zmieniany to warto to zrobić jeżeli chcesz potrzymać auto dłużej. ATF
Wspomaganie jeżeli dobrze działa i zbiorniczek jest czysty to można to zostawić.