skrzynia biegów bmw e46
- Orzeszek
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
skrzynia biegów bmw e46
bardzo ciężko wkakują mi biegi zwłaszcza 1,2,3 czasami sie nawet tak przytnie ze musze wysprzęglić i jeszce raz wbić bieg co może być tego powodem ??
Zawsze wierni
Moja Bunia
Moja Bunia
- Orzeszek
- Kontakt:
własnie olej po zakupie jeszcze nie był wymieniany.
I wydaje mi się właśnie ze to ejst powodem bo podczas wbijania biegu czuje jakby ocierał sie metal o metal
Jaki olej najlepiej do tej skrzyni manual 5 biegów??
i ile go wchodzi ??
I wydaje mi się właśnie ze to ejst powodem bo podczas wbijania biegu czuje jakby ocierał sie metal o metal
Jaki olej najlepiej do tej skrzyni manual 5 biegów??
i ile go wchodzi ??
Zawsze wierni
Moja Bunia
Moja Bunia
-
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Osobiście do skrzyni wlałem Elfmatic g3 czerwony czyli tam ATF chyba 1L ale to e36.
U siebie musisz sprawdzić na naklejce na skrzyni czy masz ATF czy MTF.
Jeśli ATF lejesz np elfmatic g3 czerwony, MTF jest bodajże żółty i ponoć dożywotni ale zawsze można go wymienić
U siebie musisz sprawdzić na naklejce na skrzyni czy masz ATF czy MTF.
Jeśli ATF lejesz np elfmatic g3 czerwony, MTF jest bodajże żółty i ponoć dożywotni ale zawsze można go wymienić
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
- Orzeszek
- Kontakt:
Daniel, No oki jak będe miał chwile to sprawdze,a dzisiaj postaram się poszukać gdzieś na forum informacji jaki olej potrzebuje i ile i jak coś dam znać.
A myslisz ze ten olej może byc powodem tego problemu ???
A myslisz ze ten olej może byc powodem tego problemu ???
Zawsze wierni
Moja Bunia
Moja Bunia
- Orzeszek
- Kontakt:
Daniel, No dobra to w weekend biore się za robotę i dam znać co z tego wyszło
dzięki za pomoc
Pozdrawiam
dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Zawsze wierni
Moja Bunia
Moja Bunia
- Orzeszek
- Kontakt:
Wracając do tematu jaka ilosc oleju jest mi potrzebna do skrzyni i tylnego mostu ???
Zawsze wierni
Moja Bunia
Moja Bunia
- Orzeszek
- Kontakt:
Marcin, Win moge podać jeśli w jakiś sposób pomoge
Ja sam zagłębiajac sie troche w temat znalazłem http://www.fuchs-oil.pl/index.php?id=1152/ z której wynika
ze na most potrzebuje TITAN SINTOPOID LS 75W-140 1l a na skrzynie
TITAN SINTOFLUID 75W-80 też 1 l. Dlatego chciałem sie jeszce tutaj upewnić i zapytać o jakieś dobre zamienniki jakie polecacie
Ja sam zagłębiajac sie troche w temat znalazłem http://www.fuchs-oil.pl/index.php?id=1152/ z której wynika
ze na most potrzebuje TITAN SINTOPOID LS 75W-140 1l a na skrzynie
TITAN SINTOFLUID 75W-80 też 1 l. Dlatego chciałem sie jeszce tutaj upewnić i zapytać o jakieś dobre zamienniki jakie polecacie
Zawsze wierni
Moja Bunia
Moja Bunia
- Masters
Zapewne po wymianie oleju nie będzie poprawy, chyba że jest go mało, w co jendak watpię. Sprawdź sobie na początek czy skrzynia dobrze leży na poduszkach i czy nie są wyrwane , brecha w dłoń i podnosisz lekko skrzynie jak poduszki trzymają to git jak blaszki odklejone od gum to wymieniasz i pewnie problem zniknie. Poduszki silnika też obejrzyj.
A tak poza tym bmw nie potrafi dobrze zrobić skrzyni i boryka się z problemem od e36 do e90 conajmniej w e 92 pewnie zimną też jest spory problem. Chodzi o to że lewarek nie wraca dobrze na pozycje neutralną. Przez co często w nowszysch autach zimną trzeba ruszać z 2 biegu bo jedynki się nie wbije
A tak poza tym bmw nie potrafi dobrze zrobić skrzyni i boryka się z problemem od e36 do e90 conajmniej w e 92 pewnie zimną też jest spory problem. Chodzi o to że lewarek nie wraca dobrze na pozycje neutralną. Przez co często w nowszysch autach zimną trzeba ruszać z 2 biegu bo jedynki się nie wbije
Mogę komuś wynająć lokal na Mydlicach jak co to tel 506659889. Parter 37metrow