[E34] Ludzie pomocy problem z kółkam

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
diobol50
Małopiszący

[E34] Ludzie pomocy problem z kółkam

Post autor: diobol50 »

siemka wszystkim, mam problem z kółkami z przodu są cofnięte do tyłu, ok 0,5cm od błotnika, co jest przyczyną?
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Pokaz foto, bo nie do konca rowumiem o co Ci chodzi... Masz cofniety KWSZ?
Mozesz miec krzywe wahacze, krzywa belke pod silnikiem... jedz na stacje kontroli pojazdow i popros zeby Ci wzial auto na szarpaki i zobaczyl co jest grane.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: TDS-ik »

Możesz mieć uszkodzony wahacz dolny ten żeliwny a właściwie tuleje w nim ona teoretycznie odpowiada za położenie koła. Ale to by było wyczuwalne na kierownicy podczas jazdy.
diobol50
Małopiszący

dzięki koledzy, wyjadę samochodem to cyknę parę zdjęć
Awatar użytkownika
LuQ
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: LuQ »

hehe, mam podobną sytuację z prawym przednim kołem, jest cofnięte do tyłu o około 1cm i nikt do tej pory nie potrafił mi stwierdzić co jest przyczyną... auto oglądane ze wszystkich stron wiele razy...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

LuQ pisze:hehe, mam podobną sytuację z prawym przednim kołem, jest cofnięte do tyłu o około 1cm i nikt do tej pory nie potrafił mi stwierdzić co jest przyczyną... auto oglądane ze wszystkich stron wiele razy...
Zle przyspawali cwiartke.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Awatar użytkownika
Antek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Antek »

Mystic888 pisze:
LuQ pisze:hehe, mam podobną sytuację z prawym przednim kołem, jest cofnięte do tyłu o około 1cm i nikt do tej pory nie potrafił mi stwierdzić co jest przyczyną... auto oglądane ze wszystkich stron wiele razy...
Zle przyspawali cwiartke.
Mystic, Ty masz widze cel w życiu, haha. :grin: :twisted:
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Mowie tylko to co widze. Skoro typ nie wie co jest nie tak, bo sie nie zna, mechanicy tez nie wiedza to znaczy ze ma zle przyspawany kielich. Proste jak dupczenie.
diobol50
Małopiszący

koledzy tak to wygląda, i wydaje mi sie że coraz bardziej się cofa, wahacz górny wymieniony meyle hd łączniki meyle hd, stabilizatory meyele hd wahacze dolne nie zostały jeszcze wymienione, od kierowcy napewno jest do wymiany ale nie wydaje mi się że od tego to może być, jeszcze mam jakąś tuleje i ze jest ona gdzien na budzie samochodu ona jest jedna tylko moze to byc to? P.S nie wiem nie znam się, jest to moja pierwsza bmka.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Masz cos nie tak z KWSZ. Stacja diagnostyczna powinna rozwiac watpliwosci, bo widze ze dalej nie byles. Ale stawiam na dolne wahacze, bo one sa odpowiedzialne za to. Chyba ze masz cambery 3d ale w to watpie :)

Nie uderzyles z duza predkoscia/wcisnietym hamulcu do dziury/ w prog zwalniajacy?
diobol50
Małopiszący

nie nie byłem bo nie jeżdżę samochodem, jutro będe sie z tym bawił żadna dziura ani nic, a widziałem juz kilka takich e34 i koło tez pitło .
ODPOWIEDZ