[E36] Demontaż tylnej półki E36 sedan
[E36] Demontaż tylnej półki E36 sedan
Witam.Zakupiłem tylną półkę z roletą w celu montażu roletuy w mojej starej półce (półka bez stopu,moja ma stop - dlatego). Pytanie moje jest następujące : czy ktoś już demontował tylną półkę?Jak podejść do sprawy z praktycznej strony żeby niczego nie uszkodzić?
Przedni napęd jet dla...dziewczynek...
wyciagsz tylne zagłowki, jezeli takie posiadasz, jezeli masz bulona kanape tylna to bulisz, jezeli nie no to wyciagasz oparcie. Ukazą Ci się takie spinki rozporowe poziomo na krawędzi polki, demontujesz je i sciagasz tylne slupki. polka powinna wyjsc... no i musisz zdemontowac 3 stop
Demontaz 3 stopu jest latwy, zarowka od srodka bagaznika i zaczepy. niestety jezeli go wyciagniesz a zalozysz polke bez 3 stopu to na szybie tak czy ciak zostanie te czarne pole wyznaczone do 3 stopu.
Pozdro
Demontaz 3 stopu jest latwy, zarowka od srodka bagaznika i zaczepy. niestety jezeli go wyciagniesz a zalozysz polke bez 3 stopu to na szybie tak czy ciak zostanie te czarne pole wyznaczone do 3 stopu.
Pozdro
Dzięki za pomoc.Stop zostanie,bo tak jak pisałem zostaje moja stara półka- będę tylko wycinał otwór na roletę z zakupionej półki i przekładał.Udało mi się zrobić :
-zdjąłem boczki kanapy(strasznie ciężko je z powrotem włożyć)
-zdjąłem boczki słupków tam gdzie są lampki
-kanapę mam składaną,więc bez problemu odpiąłem 4 spinki z plastikowej listwy
-zdjąłem osłony głośników
- zatrzymały mnie zagłówki Jak je zdjąć?
Poradziłem sobie .Pod półką są zawleczki na prowadnicach zagłówków.Wystarczy je zdemontować.Z ponownym montażem nie będzie problemu,gdyż najpierw można wsadzić same prowadnice a dopiero potem nałożyć zagłówek(prowadnice są obrotowe).
Półka wyszła bez problemu.Dodatkowo podpowiem,że nawet z zamontowanymi boczkami od słupków (gdzie są boczne lampki) półka wychodzi bokiem jedną stroną,także nie trzeba demontować boczków słupków(nie wiem jak będzie przy montażu).Dziękuję koledze za pomoc i dam znać jaki będzie efekt końcowy.
-zdjąłem boczki kanapy(strasznie ciężko je z powrotem włożyć)
-zdjąłem boczki słupków tam gdzie są lampki
-kanapę mam składaną,więc bez problemu odpiąłem 4 spinki z plastikowej listwy
-zdjąłem osłony głośników
- zatrzymały mnie zagłówki Jak je zdjąć?
Poradziłem sobie .Pod półką są zawleczki na prowadnicach zagłówków.Wystarczy je zdemontować.Z ponownym montażem nie będzie problemu,gdyż najpierw można wsadzić same prowadnice a dopiero potem nałożyć zagłówek(prowadnice są obrotowe).
Półka wyszła bez problemu.Dodatkowo podpowiem,że nawet z zamontowanymi boczkami od słupków (gdzie są boczne lampki) półka wychodzi bokiem jedną stroną,także nie trzeba demontować boczków słupków(nie wiem jak będzie przy montażu).Dziękuję koledze za pomoc i dam znać jaki będzie efekt końcowy.
Przedni napęd jet dla...dziewczynek...