[E39] E39 brak wspomagania
[E39] E39 brak wspomagania
Witam mam problem z moja e39 2.0i 1998r , otóż w zeszłą sobotę pod wieczór padło mi wspomaganie podczas parkowania, zaparkowałem auto bez wspomagania i stało do dziś. Dziś przejechałem nim bez wspomagania jakieś 2 km żeby dojechać do garażu i chciałem wlać płyn aby zobaczyć czy czasem nie poszedł jakiś przewód, ale po wlaniu płynu i kręceniu kolami jest cisza a płynu nie ubywa ze zbiorniczka(przed wlaniem płynu sprawdziłem i praktycznie go nie było ). I moje pytanie czy kupować nowa pompę ew używkę czy możliwe ze jest inna przyczyna. Dodam ze 2 lata temu wymieniałem pompę na nowy zamiennik bo stara pompa się skończyła i była katorga dla uszu. Teraz jest cisza
Pompa wymieniona i okazalo sie ze przewod doplywowy sie przetarl bo zle go ostatnio "umiejscowilem" . Popma trup po zalozeniu innej odrazu bylo slychac ze chodzi. Slychac jeszcze czasem jak wyje ale mam nadzieje ze to ustapi po paru km > po zalozeniu pompy i jezdzie probnej zlapalem kapcia i na feldze podjechalem pod garaz ... Jak nie urok to sraczka... no ale i tak zostaje slabosc do marki Pozdro.