Witam, mam od pewnego czasu taki przypadek w kierownicy..
https://youtu.be/ZzBYdXQ2XHU
Czy miał juz ktos cos takiego? Bo irytuje sie tym piszczeniem najbardziej.. te pukanie mnie tak nie wkurza jak te piszczenie
Bmw [e61] Stukanie i piszczenie w kierownicy
U mnie w zime zdarza się to piszczenie. Gdzieś tam czytałem jakis temat, że dolewali chłopaki jakiś specyfik Lubrizol do płynu wspomagania i ustawało. To stukanie wygląda mi na krzyżak z przekładni kierowniczej. Po zakupie miałem podobny objaw przesmarowałem oba porządnie białym smarem i jest ok. Tu masz link z fotkami i smarowaniem krzyżaków : LINK
A powiedz mi masz gdzieś ten temat co pisali o tym specyfiku? I Dzieki za ten link napewno w najbliższym czasie zabiorę sie za to. Bo najpierw muszę zrzucić kolektor i sprawdzić czy mam klapki czy juz ktos przedemna zaślepił;) to narazie priorytet
i powiedz mi taka rzecz, ten krzyzak smarowales od srodka w samochodzie i pod maska tak? a od srodka w samochodzie jest pod oslonami za pedalami gazu i hamulca? czy gdzies glebiej
i powiedz mi taka rzecz, ten krzyzak smarowales od srodka w samochodzie i pod maska tak? a od srodka w samochodzie jest pod oslonami za pedalami gazu i hamulca? czy gdzies glebiej
Znalazlem posmarowalem to smarem teflonowym ,ale narazie nic nie pomoglo. Kupie jeszcze ten smar co ty na zdjeciu pokazales ,ale najpierw musze pojezdzic popytac w sklepach moto czy beda mieli, a jak nie to allegro. A jak nie pomoze to zostanie ktorys krzyzak do wymiany. Jeszcze musze z tym piszczeniem sprobowac , ten plyn kupic i termometr zeby mirzyc temp plynu wspomagania, tak jak ktos tam w instrukcji napisal;]