[E36] Woda w dachu??

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

[E36] Woda w dachu??

Post autor: Daniel »

Witam. Chciałbym sie dowiedziec czy w dachu sa jakies kanaliki ktore odprowadzaja wode np jak naleci z otwartym szyber-dachem?? Mam taki problem. Kiedy jestem na myjni myje becie karczerem wszystko jest ok wycieram furke i jade otwieram dach i przy hamowaniu leci mi troche wody do srodka niby to z uszczelki miedzy dachem a czescia otwierana gdzie lacza sie dwa konce uszczelki. Niechce zeby mi zgnił dach :zdziwko: dlatego tu pytanie czy to jakies tam kanaliki zapchane czy tylko kwestja wymiany uszczelki.
Dzieki i pozdro
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Aurel
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Aurel »

rozcinałem e36 i są tam takie rynienki wzdłuż dachu którymi woda schodzi do słupków gdzie są gumowe przewody i leci na zole! może być tak ze masz tam jakiś syf i woda nie jest odprowadzana! przyjdzie Ci rozebrać i sprawdzić !
bociek

Post autor: bociek »

wystarczy te kanaliki przetkac :D te wezyki od szybera znajduja sie w bagaziku jeden kolo centralki wlewu a drugi po drgujej stronie ;D ja je przedkalem i juz nic mi na glowe nie kapalo :D
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

aha dzieki wam :D a jak je przedkałes rozbierałes cos ?
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
bociek

Post autor: bociek »

wyciagnolem te wezyki i wziolem jakis dlugi cieki drucik i ze tak poiweim wtyknolem go w otworek :D i pomoglo :D
ODPOWIEDZ