[Exx] modyfikator plus

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

[Exx] modyfikator plus

Post autor: Przygoda »

dzisiaj ogladalem TVN TURBO program gadżet
i testowali wlasnie taki preparat jak w temacie
z testu wyszlo ze testujac na skodzie octavii 1.9 tdi wlali do silnika ten preparat 100 albo 200ml zrobili 1500km i zrobili na hamowni test (przed wlaniem test testowali auto na hamowni)
i po tescie wyszlo ze auta spala mniej bylo 6.5 a jest 5.9 litra na 100km
i na hamowni wyszlo ze przybylo 3.5 KM
jest to technologia do pewnego czasu strzezona przez wosjko rosyjskie
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Hmm ciekawe jakby to znosily silniki benzynowe :) Ruscy tam kombinują chociaz i tak na gazie spią :D i na ropie :)
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Admin
Site Admin

Post autor: Admin »

hmmm zupełnie jak w tv markecie :) tylko tam to cos sie zwało motorUP :)
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

tylko ja bym niewiezyl tvmarketowi
a w TVN TURBO przynajmniej przetestowali to na samochodzie sluzbowym, nic niewspominali ze to jest tylko do diesli, ale ciekawe jak by to wygladalo w benzynie, aha i jest to duzo "zdrowsze" dla silnika jest w stanie podobno wydluzyc dwukrotnie zywotnosc silnika bo niezawiera dwoch jakis skladnikow o ktorych zapomnialem, ale jeszcze beda powtorki to albo sami uslyszycie albo tu napisze

zapomnialem dodac ze puszeczka kosztuje okolo 150 zł a zawiera chyba 200ml tego preparatu

dodam tez ze reportezy tvn turbo pojechali na szrota i znalezi dwa podobne mercedesy do jkednego wlali ten preparat do drugiego nie pozostawili zeby silniki chwile popracowaly
po pewnej chwili z obydwoch mietkow wylali oleje z silnika i w tym co niebylo preparatu bardzo szybo sie zatarl a ten co mial preparat chodzil normalnie (niepowiedzieli jednak jak dlugo silnik pracowal bez oleju)

i tak jak wspomnial podobno jesto bardzo dobry srodek dla silnikow bo niezawiera jakis dwoch rzeczy i wplywa na kulture pracym, w przypadku testowaneuj skody 1.9 tdi silnik pracowal ciszej
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Admin
Site Admin

to moze mi przestana popychacze stukac :) 150zł hmmm moze jak nie bede mial na co kasy wydawac to faktycznie sobie to kupie, albo poczekam az ktos to sam przetestuje i napisze na forum wrazenia
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

ja bym mojej bunce kupil to na gwiazdke :D
ale kilka innych wydatkow mam, wyjsc na zero z długami do konca roku, jesli dobrze mi sie sprawy poukladaja to sobie to kupie, a wtedy napewno dam znac
Obrazek

Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Prosze :)
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

dzieki Tomek :D :D :D dobry jestes :D

http://www.modifikator.pl/informacje.html

tutaj wszystko pisze o tym i po tym co widzialem na tvnturbo jest w stanie w to uwierzyc, ale z malym dystansem oczywiscie i chyba sie na cos takiego skusze i kupie swojej bawarce to na gwiazdke :D :D

cena 149 zł + wysylka
Obrazek

Admin
Site Admin

widzę że sie napaliłes :) ale to ze, wykrecili miske oleju i silnik pracowal wcale mnie nie dziwi, byl program bracia ludolf na discowery i tez spuszczali olej na dzien wczesniej a na nastepny dzien sie tymi autami scigali. Dodatkowo rok temu sasiadka przyszla do mnie i sasiada i sie pytala czy jej olej nie wymienimy bo nie wymieniala 5lat, odkrecilismy korek z miski a tu nic nie leci, po okreceniu michy sam nagar i garstka oleju, pamietam tez ze jak w tv markecie wykrecali miske to nawet lali na niego wode :) przyrost mocy rzedu 2KM to jest chyba realne, wiarygodniejsze to niz na allegro gdzie pisza o wiekszych przyrostach, ale to zuzycie paliwa rzedu 8-12% to nie uwieze jak nie zobacze :) ciekawi tez fakt ze koles zanim wlal to do auta to tym potrzasnoł :P oleju sie nie trzesie bo zaden ze skladnikow nie opada na dno, ciekawe czy to niwiedza tego kolesia i ja sie czepiam czy powaga tym trzeba zamieszac.

Jak to kupisz to zrobi maly test wez do szklanki nalej olej a potem odrobine tego specyfiku, jak poleci specyfik na dno to powinno byc ok bo sie przez olej przebije do metalu a jak bedzie na powierzchni to juz kontrowersyjna sprawa :)

aha i juz dzisiaj zacznij robic testy spalania bo Tobie bardziej uwierze niz jakims importerom w garniakach co biznes zwęszyli :)

to jest moje zdanie zapraszam do KULTURALNEGO komentowania :smile:
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Kupię i opowiem o zmianach jakie zaszły od czasu używania.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
pr0sty
Zaawansowany forumowicz

Post autor: pr0sty »

myślę, że lepiej zainwestować w wysokiej jakości sprawdzone produkty częstsze wymiany oleju, filtrów np. filtr powietrza, swiec co napewno wpłynie na kondyche silnika i spalanie niż kupywać jakieś wynalazki
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

kolebka tylko tak jak slyszalem i tak ja pisza to niejest dodatek do oleju, tylko chodzi o sam silnik
Obrazek

Admin
Site Admin

ale mnie najbardziej chodzi w jaki sposob ten specyfik wchodzi w reakcje z olejem, bo tego nie napisalem ale np jak sie jeszcze miesza z nim to spłucze sie przy wymianie oleju, a i koles na vtechu sam powiedzial ze na skodzie byl spadek mocy, nie powiedzial nic ze sie potem podniosła :) najbardziej chodzi mi to o to czy to jest dlutrwaly efekt czy tylko tak jak np tuz po wymianie oleju, bo mi wlasnie po wymianie wykazalo ze pali mniej (zapisuje sobie kazde tankowanie na takim programie na palmie co zwie się personal wechicle manager) i ten spadek zuzycia paliwa nie trwal wiecej niz miesiąc.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

kolebka szczegolow nieznam, ale na tej stronie pisze ze preparat jest na 50000 kilometrow wiec przypuszczam ze wymiana oleju jest uwzgledniona
Obrazek

ODPOWIEDZ