[E32] problem po odpaleniu

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
KaZi

[E32] problem po odpaleniu

Post autor: KaZi »

Witam wszystkich, od 2 miesięcy jestem posiadaczem E32 z 94roku. Mam taki problem, iż po odpaleniu na ZIMNYM silniku musze odczekać jakieś 30 sekund zanim rusze bo inaczej auto gaśnie. Autem trzęsie dopóki wskazówka temperatury nie dojdzie do połowy wskażnika. Silnik mam 3 litrowy , od jakiś 100tys km używany na gazie. Jak silnik jest gorący to działa dobrze, ma odpowiednią moc.

Pomóżcie co to może być albo doradżcie jakiś dobry warsztat najlepiej z okolic katowic bo mam już dość pseudo mechaników umiących wymienić tylko opony lub też olej.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

Kazi podjedz do M-auto w Katowicach na ul. rozdzienskiego kolo castormy a dokladnie za salonem ford multeksim kumpel sobie bardzo chwali ze sa profesjonali w tym co robia inwestuje w sprzed komputery itp itd
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
pecu

Post autor: pecu »

kolego ot ja ci powiem co masz za pewne samochod chodzi na wodzie a nie na plyynie zalej go plynem a bedzie chodizl dobrze
virus

Post autor: virus »

kiedy przełączasz go na gaz??
BARTIG

Post autor: BARTIG »

moze kable i swiece, a obroty to silniczek krokowy ?
sopel

Post autor: sopel »

ja miałem podobnie tylko mi po nocnym postoju po prostu gasł musiałem chwile go potrzymać tak na 1500 obrotów i wszystko wracało do normy pojechałem na kompa i wyszło ze kable
po wymianie w serwisie(650 zł:/) wszytko jest tak jak należy
ODPOWIEDZ