[Exx] Wymiana sprzęgła, a koło dwumasowe

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

[Exx] Wymiana sprzęgła, a koło dwumasowe

Post autor: Marcin »

Nie wie ktoś przypadkiem czy przy wymianie sprzęgła należy też zmienić przy okazji koło dwumasowe, albo po ilu kilometrach go należy zmienić???

Ponoć nowe sprzęgło potrafi rozwalić stare koło i nie wiem czy nie muszę go od razu kupić...

Tak się kończą zabawy wspomagane dymem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

jak ja robilem to caly komplecik wymienialem, wiec tak jest chyba najlepiej ;)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Swobi

Post autor: Swobi »

Przygoda pisze:jak ja robilem to caly komplecik wymienialem, wiec tak jest chyba najlepiej ;)
Przygoda a Ty masz u siebie koło dwumasowe?Z tego co wiem nie zawsze trzeba je wymieniać, mechanik to powinien stwierdzić. To nie jest tania impreza bo za samo koło do Passata płaciłem 2tyś.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

niewiem, auto odstawilem do Tomka i on mi robil :D
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Sprzęgło z LUK'a za jedyne 610 zł, a koło dwumasowe tylko 1200 :cry: jak by co...
Bo bez marży.
Obrazek

virus

Post autor: virus »

Koło dwumasowe w chwili kiedy jest już wyeksploatowane to podczas gaszenia silnika wydaje dziwny klekot
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Ugadałem sie z gościem, u którego kupuje części, że da mi koło, a jak rozkręcą wszystko na warsztacie to się okaże czy trzeba wymieniać, jak nie to oddam, ale tą kasę wolałbym przeznaczyć na co innego, np. na kolejne sprzęgło :razz:
Obrazek

ODPOWIEDZ