[E30] podswietlenie przyciskow sterowania szybami w e30

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Admin
Site Admin

[E30] podswietlenie przyciskow sterowania szybami w e30

Post autor: Admin »

Witam pytanie czy wszystkie guziki sterowania szybami byly podswietlane bo na allegro jedne aukcje maja to wypisane i sa drozsze a na innych nic o tym nie pisze i sa tansze. U mnie sa podswietlane ale nie wiem czy w kazdej e30 z ele szybami tak bylo
Pietrek

Post autor: Pietrek »

Ja mam w szufladzie kilka przełączników z czego tylko jeden nie jest podświetlany... a mozna to poznać po tym że "strzałki" się wycierają :???: Także były 2 rodzaje, kiedy i gdzie dokładnie były montowane te bez podświetlania nie mam pojęcia , ostatnio widziałem e28 z elektrycznym szyberdachem i miała właśnie nie podświetlany przełącznik ;)

Pozdro ;)
Admin
Site Admin

super, dzieki, dobrze wiedziec bo bym mial zbędny wydatek albo bym kombinowal jak polaczyc go z tym niedzialajacym, chocbym niewiem jak nie kombinowal i jeszcze wiecej bezpiecznikow spalil (chyba bym juz uzbieral wkoncu na miernik :)) to i tak go nie naprawie. Juz nie wspomne o tym ze jedno podswietlenie dziala jak chce i kiedy chce, tez nie wiem dlaczego (moze to wina samej zarowki bo styki czyscilem i poprawialem juz multum razy).DAREX mi to zepsuł bo naciskal jak by sie chcial na nim podniesc. Zreszta koniec demagogi kupuje inny na allegro :)
Pietrek

Post autor: Pietrek »

kolebka, rozbierz przełącznik na części i wyczyść go w środku ;) problemy powinny ustać :)
Admin
Site Admin

juz tak robilem, nawet bawilem sie tymi blaszkami zeby je podogninac, nadal nie dziala, widocznie te plastikowe czesci sie tak poprzecieraly ze nie moze przerwac styku, niestety nie mam tak jak w przelaczniku regulacji szyb ze ta miedz byla cala zielona :) po przeczyszczeniu banglał ja talala a tu wałek jak nic
ODPOWIEDZ