[E36] MW 318 TI Compact e36, dziwnie stukanie z tyłu auta ..

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
SAFAR

[E36] MW 318 TI Compact e36, dziwnie stukanie z tyłu auta ..

Post autor: SAFAR »

Witam, mam znowu problem z moim Compactem, od jakiegoś czasu słyszę dziwne głuche stuki dobiegające z tyłu auta, najgłośniej je słychać na zakrętach, i jak gwałtownie puszę pedał gazu przy obrotach 3200 rpm, na większych nierównościach też trochę stuka ale już nie tak mocno. Dodam że zawieszenie mam nowe (jakieś 2 miesiące temu wymieniane). Nie chce oddać auta do mechanika bo znając życie powie że muszę pół auta wymienić :P Pomóżcie co to może być .... Pozdrawiam !
Swobi

Re: MW 318 TI Compact e36, dziwnie stukanie z tyłu auta ..

Post autor: Swobi »

SAFAR pisze:Witam, mam znowu problem z moim Compactem, od jakiegoś czasu słyszę dziwne głuche stuki dobiegające z tyłu auta, najgłośniej je słychać na zakrętach, i jak gwałtownie puszę pedał gazu przy obrotach 3200 rpm, na większych nierównościach też trochę stuka ale już nie tak mocno. Dodam że zawieszenie mam nowe (jakieś 2 miesiące temu wymieniane). Nie chce oddać auta do mechanika bo znając życie powie że muszę pół auta wymienić :P Pomóżcie co to może być .... Pozdrawiam !
Wiesz my Ci możemy tylko wymienić rzeczy które mogą to powodować, jak poduchy pod dyfrem, wał itd.To że miałeś wymienianie zawieszenie 2 miesiące temu to o niczym nie świadczy na Naszych drogach :razz: .Tak poza tym to co Ty masz za mechanika??!!Ja mam takie zaufanie ( i nie tylko ja) do ojego że nawet nie pytam tylko jade i zostawiam auto i wiem że będzie zrobione.
SAFAR

mechanikowi ufałem do czasu gdy wymieniłem multum niepotrzebnych rzeczy żeby naprawić ogrzewanie ... okazało się po fakcie że trzeba bylo tylko kawałek plastyku kupić za 5 zł ... hmmm czyli to mogą być poduchy pod dyfrem ?? ciężko to samemu wymienić ??

[ Dodano: 16 Grudzień 2008, 22:22 ]
wracam prosto ze stacji kontroli pojazdów, i tu mam pytanie ... czy te stuki mogą być powodowane przez tuleje ?? bo auto zostało b.dokładnie przebadanie i jedynie lekko od normy odchodzą tylne Tuleje .. ?? ?? ?? ??
Ficek

Post autor: Ficek »

jedz do innego mechanika bo mysle ze cieżko bedzie komukolwiek zdiadnozowac w 100% twój problem na forum
SAFAR

Dobrze mówisz :) byłem już u mechanika i znowu okazało sie że to bzdurna rzecz ... strzeliła mi jedna z gum podtrzymujących tłumik ... i przy odpowiednich drganiach obijał sie o podwozie ... niby nic a jednak coś :P
ODPOWIEDZ