[E39] Anglik Przekładka

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
bociek

Post autor: bociek »

nie konieczne jak by Ci sie chcialo restze rozebrac i motac sie z czesciami nasprzedasz to nie wyszlo by az tak drogo :D

a poza tym czy przypadkiem nie wszedl ten przepis ze w polsce nie mozna rejestrpowac przerabianych anglikow ???
Swobi

Post autor: Swobi »

Temat rzeka przerabiany tysiące razy.Każdy teraz będzie udowadniał swoje racje.Swoje zdanie wyraziłem, dalsza dyskusja jest tu zbędna.
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Co do możliwości rejestracji anglika po przeróbce na wersje europejską, można i jest możliwość przerejestrowania autka w tym przypadku kolega jakiś czas temu przerabiał akurat Mitsubishi Corisma i przy tym nie było problemów gdzie na przykład faktycznie trzeba było wycinać i wstawiać nowa ścianę grodziową. Co to przekładek łatwo to skalkulować wystarczy po jeździć i popytać w warsztatach gdzie się tym zajmują wyliczyć średnią cenę samej robocizny plus ewentualne części które zamierzamy w jakiś sposób zakupić Np: całe rozbite auto lub pojedynczo na giełdach w tym przypadku pierwszy sposób raczej bardziej opłacalny:)
Awatar użytkownika
arass
Zaawansowany forumowicz

Post autor: arass »

wyliczyłem wszystko i wyszło mi przekładka 5tys. 2.5 tys akcyza do tego rejestracja, szukanie części na własną rękę, więc postanowiłem się w to nie bawić
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

I dlatego robimy najpierw kalkulacje a dopiero zabieramy się za sprowadzanie auta na przekładkę. Dobrze że postanowiłeś jednak to zrobić zanim pod joł byś pochopne kroki.
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: zdziaszek »

Ja kiedys szukałem części do przekładki ale nie do bmw. Problemem okazaly sie drobne duperelstwa, ktorych cieżko bylo dostac. Pamietac nalezy o tym iz wiekszosc firm oferujacych czesci kupuja auta po wypadkach i z nich sprzedaja czesci. Wiec przed zakupem auta z anglii sprawdz dobrze dostepnosc wszystkich czesci (głownie plastikow) ktore beda CI potrzebne.
Poza tym polecam pierw pojechac z dokumentami do urzedu i zapytac czy na podstawie tych dokumentow ktore sa do tego auta jest mozliwosc jego rejestracji po przekladce, bo wiem ze kilka osob mialo kiedys problem z rejestracja, poniewaz liczba dokumentow nie byla wystarczajaca, albo auto zostalo nieodwracalnie wyrejestrowane.
pozdrawiam :)
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."

PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT :)
ODPOWIEDZ