nie konieczne jak by Ci sie chcialo restze rozebrac i motac sie z czesciami nasprzedasz to nie wyszlo by az tak drogo
a poza tym czy przypadkiem nie wszedl ten przepis ze w polsce nie mozna rejestrpowac przerabianych anglikow ???
[E39] Anglik Przekładka
- Soki
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Co do możliwości rejestracji anglika po przeróbce na wersje europejską, można i jest możliwość przerejestrowania autka w tym przypadku kolega jakiś czas temu przerabiał akurat Mitsubishi Corisma i przy tym nie było problemów gdzie na przykład faktycznie trzeba było wycinać i wstawiać nowa ścianę grodziową. Co to przekładek łatwo to skalkulować wystarczy po jeździć i popytać w warsztatach gdzie się tym zajmują wyliczyć średnią cenę samej robocizny plus ewentualne części które zamierzamy w jakiś sposób zakupić Np: całe rozbite auto lub pojedynczo na giełdach w tym przypadku pierwszy sposób raczej bardziej opłacalny:)
Ja kiedys szukałem części do przekładki ale nie do bmw. Problemem okazaly sie drobne duperelstwa, ktorych cieżko bylo dostac. Pamietac nalezy o tym iz wiekszosc firm oferujacych czesci kupuja auta po wypadkach i z nich sprzedaja czesci. Wiec przed zakupem auta z anglii sprawdz dobrze dostepnosc wszystkich czesci (głownie plastikow) ktore beda CI potrzebne.
Poza tym polecam pierw pojechac z dokumentami do urzedu i zapytac czy na podstawie tych dokumentow ktore sa do tego auta jest mozliwosc jego rejestracji po przekladce, bo wiem ze kilka osob mialo kiedys problem z rejestracja, poniewaz liczba dokumentow nie byla wystarczajaca, albo auto zostalo nieodwracalnie wyrejestrowane.
pozdrawiam
Poza tym polecam pierw pojechac z dokumentami do urzedu i zapytac czy na podstawie tych dokumentow ktore sa do tego auta jest mozliwosc jego rejestracji po przekladce, bo wiem ze kilka osob mialo kiedys problem z rejestracja, poniewaz liczba dokumentow nie byla wystarczajaca, albo auto zostalo nieodwracalnie wyrejestrowane.
pozdrawiam
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT