[E36] przy ruszaniu cos sie dzieje pod maska

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Jakub

[E36] przy ruszaniu cos sie dzieje pod maska

Post autor: Jakub »

Tak jak w temacie jak ruszam i dam za mało gazu to pod maska słychać głośno Grrrrrrrrrr
Tak jak by coś rwało.
Ale jak startuje i mam więcej gazu to tego nie ma.

Prosze o wasze opinie. "Poważne Opinie"
Ostatnio zmieniony 2009-01-08, 22:33 przez Jakub, łącznie zmieniany 1 raz.
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Przy malych obrotach sa drgania większe wiec dobrze by bylo gdybys wjechal przodem na kanał i to zdiagnozował co ci tak rwie.
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Jakub

Daniel pisze:Przy malych obrotach sa drgania większe wiec dobrze by bylo gdybys wjechal przodem na kanał i to zdiagnozował co ci tak rwie.
no a co moze tak rwać??
A i jeszcze jedno jak za szybko puszcze sprzegło przy starcie to czasem mi coś głośno stuknie jak by ktos młotkiem walną
jacky28

Post autor: jacky28 »

a moze a nawet na 99% masz oberwaną poduszke pod silnikiem lub skrzynią,wjedz na kanał i posprawdzaj wszystkie umocowania silnika i inne elementy np.gumowe
Jakub

jacky28 pisze:a moze a nawet na 99% masz oberwaną poduszke pod silnikiem lub skrzynią,wjedz na kanał i posprawdzaj wszystkie umocowania silnika i inne elementy np.gumowe
hmm musze do swojego mechanika skoczyć bo rano jak jest zimno to 1-2 na hama wchodzi.
jacky28

Post autor: jacky28 »

hmm musze do swojego mechanika skoczyć bo rano jak jest zimno to 1-2 na hama wchodzi.
olej gęstnieje na mrozie i przez to biegi nie chcą wchodzic :razz:
Awatar użytkownika
wojteks86
Zaawansowany forumowicz

Post autor: wojteks86 »

Jakub pisze: hmm musze do swojego mechanika skoczyć bo rano jak jest zimno to 1-2 na hama wchodzi.
ja mam to samo, myslalem ze to normalne na mrozie...
SAFAR

Post autor: SAFAR »

kumpel w swojej e36 tez miał takie "rwanie" i okazała się to poducha pod silnikiem ...
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

wojteks86 pisze:
Jakub pisze: hmm musze do swojego mechanika skoczyć bo rano jak jest zimno to 1-2 na hama wchodzi.
ja mam to samo, myslalem ze to normalne na mrozie...
ja tez stoje na mrozie i nic mi ciezko nie wchodzi
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
rapanu

Post autor: rapanu »

witam ja tez bym radzil podjechac na kanal i sprawdzic poduchy bo tak jak Krzysiowi tak i mi nawet na mrozie nic cierzko niewchodzi choc autko i olej w skrzyni mamjuz niezle stary.a jestes pewien ze te stukniecie masz z przodu?zdarzaja sie terz problemy z tylnym mostem objawiaja sie stukaniem przy ruszaniu
Jakub

na 100% z przodu. A może to być poduszka na skrzyni i temu przy mrozie zle 1-2 wchodzi??
i przy ruszaniu to może skrzynia goni jak ma mało gazu??
rapanu

Post autor: rapanu »

wjedz na kanal wez sobie mala breszke albo cos do podwarzenia i poruszaj zarowno skrzynia jak i silnikiem i bedziesz widzial.jesli nic nieznajdziesz to moze ci pomoze wymiana oleju w skrzyni.jaki masz przebieg?niby oleju w skrzyni sie niezmienia tylko kontroluje sie jego stan ale w bmw zalecaja wymiane oleju co jakies 80 000 przebiegu
adik_bmw

Post autor: adik_bmw »

kolega dolej oleju do skrzyni to zaczna wchodzić biegi ja tak miałem :grin: a z tymi stukami to może coś z wydechu lużne :roll:
Jakub

poduszki pod silnikem są dobre na 100% wiec co to stuka??
ODPOWIEDZ