[E34] gwintowanie miski oleju
[E34] gwintowanie miski oleju
Mam male pytanko. Czy sa sposoby na nagwintowanie powtorne miski olejowej bez jej wyciagania? Kreci mi sie korek spustowy poniewaz magik ktory ostatni raz zmienial mi olej najwyrazniej przekrecil gwint w misce i teraz nie mozna sruby wykrecic. Na razie zrobilem to na silikonie a olej wyssali mi zebym mogl wlac nowy ale nie wiem jak dlugo to wytrzyma a nie mam zamiaru wymieniac miski olejowej.
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 13:01 przez arcabuz, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: gwintowanie miski oleju
masz mise alu czy metalowa?przypuszczalnie alu wiec zrzuc mise mozna nagwintowac na wiekszy otwor jesli masz odpowiednia srube a jak nie to firmy ktore sie zajmuja spawaniem alu napawaja i gwintuja na nowo.arcabuz pisze:Mam male pytanko. Czy sa sposoby na nagwintowanie powtorne miski olejowej bez jej wyciagania? Kreci mi sie korek spustowy poniewaz magik ktory ostatni raz zmienial mi olej najwyrazniej przekrecil gwint w misce i teraz nie mozna sruby wykrecic. Na razie zrobilem to na silikonie a olej wyssali mi zebym mogl wlac nowy ale nie wiem jak dlugo to wytrzyma a nie mam zamiaru wymieniac miski olejowej.
Re: gwintowanie miski oleju
dokladniedaro 16v pisze:masz mise alu czy metalowa?przypuszczalnie alu wiec zrzuc mise mozna nagwintowac na wiekszy otwor jesli masz odpowiednia srube a jak nie to firmy ktore sie zajmuja spawaniem alu napawaja i gwintuja na nowo.arcabuz pisze:Mam male pytanko. Czy sa sposoby na nagwintowanie powtorne miski olejowej bez jej wyciagania? Kreci mi sie korek spustowy poniewaz magik ktory ostatni raz zmienial mi olej najwyrazniej przekrecil gwint w misce i teraz nie mozna sruby wykrecic. Na razie zrobilem to na silikonie a olej wyssali mi zebym mogl wlac nowy ale nie wiem jak dlugo to wytrzyma a nie mam zamiaru wymieniac miski olejowej.
najlepiej zrzucic miske zeby pozniej wyczyscic te paprochy ze srodka
Macie racje lepiej zrzucic miske. Na razie zrobilem to silikonem po wczesniejszym odtluszczeniu. Trzyma juz 2 miesiace takze bede teraz jezdzil na odsysanie oleju a na nagwintowanie miski poczekam az bedzie uszczelka pod miska olejowa do wymiany. Dla wszystkich co maja podobny problem , da sie zakleic korek silikonem na wysokie temperatury, tylko musi byc porzadnie odtluszczony.