witam mam dylemat ,czy wie ktoś jak wymienić żarówkę od świateł pozycyjnych w e65 ,w instrukcji napisali ze należny podjechać do serwisu ,jak ze wszystkim ,chciałem zrobić to sam ,żarówka pozycyjna oświetla ringi oryginalne nie montowane ? jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedz
dzięki
Ostatnio zmieniony 2009-02-11, 15:21 przez Prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś gdzieś czytałem o tym i z tego co pamiętam to jest dosyć duzo roboty jak na wymianę głupiej żarówki... Dużo zaczepów, lichej jakości jak wiemy, i dużo rozbierania...
Koleś się wypowiadał, że następnym razem pojedzie do serwisu...
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wymieniałem żarówkę od ringów E66 po liftingu bez rozbierania niczego, było to akurat na warsztacie mechanicy stwierdzili że mam u nich za opracowanie patentu kilka darmowych robót przy aucie było to u krystiana w Katowicach. Jeżeli w e65 jest podobnie to nie ma problemu możemy to wymienic tak na marginesie koszt tej usługi na serwisie to 500zł i kilka godzin czekania:)
Dokładnie tyle Paweł sama żarówka to jest koszt rzędu 150zł + wymiana czyli demontowanie nadkola, zderzaka oraz lampy to przewiduje procedura wymiany żarówki postojowej.
dla mnie to kretynizm...robić tak auto aby wymiana żarówki nie była możliwa na drodze, o ile światło postojowe jest mniej istotne to światło mijania ...porażka.
AUTO KONSERWACJA PODWOZIOWA...chcesz wiedzieć więcej, pisz na prv lub GG.
Paweł to są już obecne realia jakie panuję na rynku każda firma dąży do tego aby przypadkiem samemu nic nie robic zmuszają ludzi jechac na serwis wymienic np: zarówkę