[E36] Problem z klimą

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Ficek

[E36] Problem z klimą

Post autor: Ficek »

Witam mam problem tego typu:
W e36 328 cabrio (klimatronik)
Nabiłem wczoraj klime itp jakies odrzybianie i co ? Niedziała :(
Cały czas leci mi ciepłe powietrze . Niewiem czy podczas załączonej klimy powinien kręcić się ten wentylator widoczny przez nerki jezeli tak to niedziała. Jakiś tez mechanik powiedział mi ze jakieś węze od klimy powinny byc zimne a są ciepłe. wiem tylko tyle ze jak załączam klime na panelu to słychac jak działa jakaś pompa. Co moze być przyczyną ? jakie są najczęstsze usterki ?
Ostatnio zmieniony 2009-07-18, 13:58 przez Ficek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

z tego co piszesz to ten mechanik dał ciała bo klima przed daniem mu auta dzialala ? ps. wentylator powinien sie krecic i z zamknieta maska powinienes go slyszec
Ficek

przed oddaniem auta do nabica klimy tez niedziałała tylko wszystko wskazywało na to ze była pusta
IVAN

Post autor: IVAN »

no to prawdobodobnie sprężarka siadła ;)
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Post autor: korona »

Też stawiam na sprężarkę, włącza się ale nie daje odpowiedniego ciśnienia w układzie.
Jakby co mam taką do sprzedania ;)
Ficek

spręzarka sie włącza bo słychac ale dlaczego niemiała by dawac odpowiedniego cisnienia ? pytałem chyba 5 osób które niby specjalizuja sie w klimatyzacjach i mówia ze to niemozliwe jakie moga byc inne powody ? a co z tym wetylatorem czy on powinien sie załączac zawsze kiedy klima jest włączona ?
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

wentylator reguluje cisnienie w obwodzie i zapobiega sie przegrzaniu a tym samym wzrostem cisnienia czyli bum z bezpiecznika. Wentylator nawet jesli sie nie kreci powinno chlodzic.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Ficek

to ja juz niewiem byłem dzisiaj jeszcze u jednego pseldo mechanika i tez nic nieporadził a podłaczał cuda do tego auta widać było ze niby sie zna ale no niestety :/
Prezes

Post autor: Prezes »

Ficek a sprawdzali ci szczelność układu chłodzenia klimy ? i czy pod kompa ci podpinali ,według mnie są ta 2 sposoby na diagnozę klimatyzacji które obrazują czy coś się stało .

pozdrawiam :bmw:
ODPOWIEDZ