[E34] Nowy zakup BMW E34 525TDS i problemy z ogrzewaniem

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Pitbull810614

[E34] Nowy zakup BMW E34 525TDS i problemy z ogrzewaniem

Post autor: Pitbull810614 »

Witam zakupiłem niedawno BMW E34 jak w temacie i mam problem z ogrzewaniem.Silnik grzeje sie normalnie temperatura stoi w pionie a ogrzewanie w środku:jak mam włączone ogrzewanie na szyby to leci takie ciepłe powietrze ale nie jest to takie jak powinno być po przełączeniu nawiewu na nogi kierowca ma w miare ciepłe a pasażer zimne,no i jak włącze przedni nawiew to leci zimne powietrze.Nie wiem czy tak ma być??A może ktoś z was wie co jest zepsute???? Dodam iż jest to wersja z klimą.
Ostatnio zmieniony 2010-06-07, 11:58 przez Pitbull810614, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Może "kierownica" w korytarzu się zacięła i po przekręceniu nawiewu nie odblokowuje się któryś z tuneli???
To tylko przypuszczenia.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
przymo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przymo »

sprawdz czy masz wystarczającą ilosc płynu chłodniczego, mi sie raz zdarzyło ze miałem za mało, z temperaturą silnika niby wsio w porządku było a z nawiewów lecialo juz zimno :neutral:
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Pitbull810614 pisze:po przełączeniu nawiewu na nogi kierowca ma w miare ciepłe a pasażer zimne
ale tu może być wina tuneli :/
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pitbull810614

Post autor: Pitbull810614 »

Płyn sprawdzałem już wcześniej i jest w porządku,a z nawiewów powietrze leci tylko że u kier.ciepłe a u pas.zimne chyba że gdzieś z ciepłego spadło a dzisiaj zauważyłem że przedni nawiew ma opcje ciepłe zimne a leci tylko zimne.
ODPOWIEDZ