Taka jak w temacie mam problemy ze silnikiem, a mianowicie po odpaleniu samochodu zaraz zgaśnie, nawet po jednorazowym prze gazowaniu Jeśli go prze gazuje parę razy i się tak jakby zagrzeje to nie ma z nim problemu, chodzi i nie gaśnie. Może ktoś wie jaka była by tego przyczyna ?? może ktoś też tak miał ??
Kable i świece są nowe.
[E36] Problemy ze silnikiem
- Kamciooo
- Zaawansowany forumowicz
to jest m40 jeszcze ? moze przepływomierz spróbuj na odpietym co sie bedzie dzialo
moze czujnik połozenia wału albo cos w kopółce rozdzielacza zaplonu
jak m43 to to co powyzej plus ewentualnie czujnik polozenia przeputnicy
trzeba by tez sprawdzic caly dolot i podcisnienia.
a on gasnie nie reagujac na gaz czy poprostu nie trzyma wolnych i gasnie
bo jak by poprostu nie trzymał wolnych to silniczek krokowy ?
Pozdro
moze czujnik połozenia wału albo cos w kopółce rozdzielacza zaplonu
jak m43 to to co powyzej plus ewentualnie czujnik polozenia przeputnicy
trzeba by tez sprawdzic caly dolot i podcisnienia.
a on gasnie nie reagujac na gaz czy poprostu nie trzyma wolnych i gasnie
bo jak by poprostu nie trzymał wolnych to silniczek krokowy ?
Pozdro
Witam. Ja mam podobny problemik,tyle że u mnie wygląda to tak...auto normalnie zapale wszystko oki, moge jeździć i nic się nie dzieje ale czasem zapale i tak jakby tracił moc(próbuje gasnąć obroty spadają,ale też próbuje je podnieść sam z siebie) czasem zdarza się to nawet w trakcie jazdy odpali pojedzie normalnie i po chwili dostaje tzw"zamuły" zaczyna brakować mu mocy i prubuje gasnąć, a reakcja na gaz wygląda tak że daje mu gazu i nic się nie chce dziać czasem dostaje "power" ale po odpuszczeniu mu gadu znów to samo...(ostatnio zauważyłem że mam poszkotowane kabelki przy jakimś małym silniczku niedaleko filtra powietrza)
a jeśli chodzi o gaśnięcie to teraz mi się przypomniało, że miałem podobną sytuacje zapaliłem auto i momentalnie mi gasło, a okazało się że do filtra powietrza dochodzi kawałek gumowej rurki która mi pękła(pewnie ze starości) i spadła kiedy ją nałożyłem a potem wymieniłem wszystko wruciło do normy.
a jeśli chodzi o gaśnięcie to teraz mi się przypomniało, że miałem podobną sytuacje zapaliłem auto i momentalnie mi gasło, a okazało się że do filtra powietrza dochodzi kawałek gumowej rurki która mi pękła(pewnie ze starości) i spadła kiedy ją nałożyłem a potem wymieniłem wszystko wruciło do normy.
BYŁO - E36 318i SEDAN BYŁO - E36 323/325i SEDAN JEST E36 TOURING