[E36] elektryka

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
melphy

[E36] elektryka

Post autor: melphy »

Cześć mam problem ze swoim BMW E36 Compact a mianowicie mam taki problem,wczoraj na wieczór zaczoł mi szwankowac centralny zamek nie otwierał sie,dzis rano przestał działać całkiem i jak otworzyłem auto to wszystkie kontrolki mi sie swieciły a nie moglem go odpalic wcale nie krecil rozrusznik, lecz gdy wyiołem bezpiecznik ze skrzynki spod maski to samochód pali normalnie tylko nie swiecą mi lampki w srodku i niedziała centralny co to moze byc pomóżcie a ten bezpiecznik znajduje sie na pozycij 13 w skrzynce o którym mowilem wczesniej
Ostatnio zmieniony 2010-02-17, 23:12 przez melphy, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: zdziaszek »

Ja w takiej sytuacji po pierwsze sprawdziłem bym klemy na akumulatorze, czy nie są zaśniedziałem i przede wszystkim czy dobrze przykręcone. Jest taka możliwość że wyciągnięcie bezpiecznika tylko przez zbieg okoliczności pomogło.
W przypadku złego styku central mógł szwankować a po przekręceniu kluczyka w pozycję zapalania przy złym styku wszystkie kontrolki przygasły a rozrusznik nie przekręcił.
Pozdrawiam :DDDD

P.S. Ta ortografia mnie aż razi... ;) :zdziwko:
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."

PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT :)
melphy

Post autor: melphy »

własnie ze to nie to bo kontrolki nie przygasały a to nie zbieg okolicznosci z tym bespicznikiem bo probowalem pare razy i jak włorze to rozrusznik nie chodzi nawed nie cyknie a wyjme bespiecznik to chodzi

[ Dodano: 16 Luty 2010, 20:40 ]
miałem pałe z polaka :smile:
Awatar użytkownika
Jacko
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Jacko »

13 to jest zespół sterowania silnika :/ pewnie coś robi zwarcie, spróbuj zmienić bezpiecznik bo może go wybiło i włóż mocniejszy

[ Dodano: 17 Luty 2010, 13:33 ]
powinien tam być bezpiecznik 7,5 A, albo jak umnie kiedyś zwarcie robił centralny i okazało sie że tam były wmontowane 3 puszki z centralnego i każdy innego fachowca ;P
Ostatnio zmieniony 2010-02-17, 14:29 przez Jacko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

melphy, pisz zgodnie z ortografią bo ja widzę że SAMOCHUD, MORZE, BESPIECZNIK, WIECZUR to mnie ściska.
Następnym razem będzie ostrzeżenie.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
ODPOWIEDZ