witam.
Mam taki problem otoż, nie dziala mi w pełni ogrzewanie,od strony kierowcy nadmuch chodzi idealnie ale od strony pasażera tylko dmucha ledwo wyczuwalnie, jeżeli przekrece to pokrętlo na konsoli centalnej:
na niebieskie czyli zimne to obie strony chodza jak należy
jak przekręce na czerwone czyli gorące to strona kierowcy jest ok a strona pasazera niestety nie.
Dodam ze jest to wersja z climatronikiem dwustrefowym, wszystkie filtry lącznie z kabinowymi wymienione, płyn chłodniczy też nowy.
nie podejrzewam jeza, bo bywogole było kiepsko z nadmuchem.
Czekam na sugestie.
[E39] OGRZEWANIE
[E39] OGRZEWANIE
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
To pokrętło służy do przełączania nadmuchu w "strefie twarzowej" na nagrzewnicy z ciepłego na zimne i odwrotnie. Być może linka sterująca nie do końca otwiera kanał na nagrzewnicy i stąd taki problem - ale to moje przypuszczenia...
P.S. Polecam sprawdzić też nadmuch przy przełączeniu z obiegu zewnętrznego na wewnętrzny czy jest jakaś różnica.
P.S. Polecam sprawdzić też nadmuch przy przełączeniu z obiegu zewnętrznego na wewnętrzny czy jest jakaś różnica.
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
Prawdopodobnie tak sie stało tylko teraz pytanko jak dostać sie do linki, lub do tego korytarza zeby nim poruszac, zeby sie doblokowalzdziaszek pisze:Być może linka sterująca nie do końca otwiera kanał na nagrzewnicy i stąd taki problem - ale to moje przypuszczenia...
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
W e46 starczy wyciągnąć listwę ozdobną nad radiem, potem odkręcić i wyciągnąć radio i wtedy droga wolna by odkręcić wlot powietrza nad radiem. Po odkręceniu 2 śróbek całym wlotem starczy "wyjechać" - choć może stanowić lekki opór, ponieważ jest dobrze spasowany z rurą doprowadzającą powietrze. Następnie można z niego wypiąć te linkę która dochodzi do nagrzewnicy i nią steruje. Po wypięciu można na sucho (przestawić i pojeździć trochę bez ozdobnej kratki nawiewu) sprawdzić poprawne otwarcie i zamknięcie ( tzn czy z obu rur będzie dmuchało tak samo).djmario pisze:Prawdopodobnie tak sie stało tylko teraz pytanko jak dostać sie do linki, lub do tego korytarza zeby nim poruszac, zeby sie doblokowalzdziaszek pisze:Być może linka sterująca nie do końca otwiera kanał na nagrzewnicy i stąd taki problem - ale to moje przypuszczenia...
Nie wiem jak jest w e39 ale myślę że powinno być tak samo albo podobnie.
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."