Mam pytanie (jak w temacie):
czy duzo by bylo nz tym roboty i co w ogole o tym sadzicie?
To bym kupil: http://cgi.ebay.de/BMW-E34-E32-3-5-Lite ... dZViewItem
Nie chodzi mi o uzyskanie jakichs kosmicznych predkosci, ale wylacznie o to, zeby auto mialo dobre kopyto.
Czytalem gdzies, ze na 3 biegu bedzie sie fantastycznie zbierac
Spalanie mnie nie interesuje, bo i tak dostanie gaz, a poza tym 7-ka z tym silnikiem palila mi 13 l benzyny.
trzeba wszytsko przerabiac. Tylko ci rama zostanie. A i trzeba komore silnika tez przerabiac. A wiec cala zawiecha, hamulce, skrzynia, dyfer, komp, elektryka no i kola z pozadnym kapciem zeby jakas trakcja byla!!
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
kieds mi ktos powiedzial kto takie cudo zrobil ze trzeba przerobic lapy na silniku (pospawac stalowe i cofnac do tylu) o wisco zapomnij no i skrzynia tez z 3.5 a wal z e30 ale trzeba dac do skrocenia i wywarzenia .Nic o zmianie zawieszenia nie bylo tyle pamietam.Ponoc idzie nie ziemsko i pali tyle samo paliwa-duzo!
mysle ze ten silnik 3,5 ma wieksza mase od 1,8 wiec nie wiem jak by z przodu zawiecha wytrzymala. No i trzeba tez umiec ta moc zahamowac wiec hamulce niezbedne.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
ja powiem tyle ten silnik jest za ciezki !! jak go zalozysz to zapomnij o wywazeniu auta a o ruszeniu z miejsca na mokrym ! Za wielka masa, zawieszenie ci nie wytrzyma za dlugo a o szybkim pokonywaniu zakretow zapomnij bo przodu na drodze nie utrzymasz, bedzie uciekac. Co do mocy i spalania to proponuje rozwiazanie ktore ja bede robic, mianowicie M52B28 silnik lekki a mocny i osiagi napewno lepsze niz stary ciezki 3.5. Spalanie tez duuuuzo mniejsze tylko.... koszta swapu troche wieksze osobiscie nie polecam tym bardziej ze to dosyc awaryjne silniki
Andrzej znam jednego kolege ognistego z bmw-mani on jest z Gliwic i wlasnie wsadzil silnik m30b35 do e-30 i jezdzilo mu to super. Napisz do niego i popytaj co i jak, napewno cos Ci podpowie.Pozdrawiam.
devro pisze:Andrzej znam jednego kolege ognistego z bmw-mani on jest z Gliwic i wlasnie wsadzil silnik m30b35 do e-30 i jezdzilo mu to super. Napisz do niego i popytaj co i jak, napewno cos Ci podpowie.Pozdrawiam.
Jak mnie pamiec nie myli teraz ma e36 4.4 V8 286ps... Kopci jak glupie... SoRKI ZA oT