[E39] Dzwięk mojej R6

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Ja to napisze tak... Czy wybebeszył czy tylko wyciął... Zrób coś z tym bo jest tragicznie :) A org fajnie mruczy :)
Pablo

Post autor: Pablo »

Soki pisze:Jeżeli ktoś go ,,wybebeszył" to na pewno nie pospawał tak dobrze jak robi to fabryka na pewno będzie to widać pod autem a do tego oznaki korozji, ponieważ jak by nie patrzeć została naruszona wierzchnia warstwa ochronna powłoki katalizatora zabezpieczająca go przed korozją.
Soki ale jezeli ktos go towierał od górnej czesci to z kanału tego nie zobaczysz bo nie wsadzisz przecierz głowy miedzy kata a podłoge chyba ze wyjmiesz układ wydechowy to niema opcji zeby nie zobaczyc bo to pewne ze sa slady oi to bardzo widoczne
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Pablodevil Twoja wersja jest równie mylna jak trafna, równie dobrze ktoś nie musiał się męczyć aby demontować pół układu wydechowego aby to zrobić i defakto wszystko jest z katem w porządku. Aczkolwiek przeżywając bolączkę naszego kolegi słyszał ktoś na Real ten wydech, może akurat wszystko jest ok tylko mamy mylne wrażenie że coś jest nie tak :roll:
Lub wina stoi np: za tłumikiem :roll:
Pablo

Soki pisze:ktoś nie musiał się męczyć aby demontować pół układu wydechowego aby to zrobić i defakto wszystko jest z katem w porządku.
teoretycznie masz racje ale nawet nie wiesz jak ludzie potrafią mogą sie nameczyc zeby klient nie widxzial ze ktos mu wytargal kataa zeby go sprzedac albo zeby teoretycznie na przegladzie nazywalo ze kat jest...
Soki pisze:Aczkolwiek przeżywając bolączkę naszego kolegi słyszał ktoś na Real ten wydech,
tu masz racje bo to jest tak samo jakbys zadzwonil do lekarza "panie doktorze tu na dole mnie boli co mi jest?? wiec najlepiej uslyszec go na zywo
Lub wina stoi np: za tłumikiem
tłumik to nei jest obstawiam jednak za katem bo sam tlumik nie jest w stanei wydac takiego dzwieku (stwierdzajac po dzwieku z filmiku )

A troche pojecia mam w tym temacie bo kilka lat robile z tłumikami i tez widzialem jak sie czaruje z katami niestety ;/
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Cóż pozostaje nam tylko zbadać kolegi autko na żywo przy otwartej przepustnicy do końca :lol:
Pablo

Soki pisze:Cóż pozostaje nam tylko zbadać kolegi autko na żywo przy otwartej przepustnicy do końca :lol:
Jedyne najsensowniejsze wyjscie :)
Awatar użytkownika
MaRio-sKaTe
Zaawansowany forumowicz

Post autor: MaRio-sKaTe »

Soki pisze:Cóż pozostaje nam tylko zbadać kolegi autko na żywo przy otwartej przepustnicy do końca :lol:
A jakiego efektu moge się spodziewać? :D
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

MaRio-sKaTe, napisał
A jakiego efektu moge się spodziewać? :D
Doktor Soki na początku sprawdzi czy pacjent pali, a później to zależy od dalszych reakcji i objawów pacjenta.
ODPOWIEDZ