Witam mam pytanie ,ostatnio sie zastanawiałem czy dalo by rade jakos przy blokowac lub za blokowac tylne koła ,zeby sie jednakowo kręciły ,bo szlak mnie trafia jak mam ruszac na zaśnieżonej drodze ,i tak myślałem ze coś by to dało ,w tedy bała by przy czepność na oby dwa koła ,morze ktos cos pod powie ,pozdro wielkie
Ostatnio zmieniony 2011-01-27, 19:15 przez Glodek, łącznie zmieniany 1 raz.
100% oba koła to lipa straszna... w zakręcie na suchym będzie Ci koło przeskakiwać, do normlanej jazdy się to nie nadaje. Jakaś 25% procentowa blokada to bardziej idealna ale w tym przypadku musisz zmienic dyfer, a jak chcesz miec 100% na oba koła to go zaspawać jeszcze jest wyjście, zamontować ASC to jest elektroniczna blokada bo dohamowuje koło wpadające w poślizg, ale to chyba nieoplacalny interes
jak kupisz dyfer który ci będzie pasował do turinga to zmień go, ale czy Ci wejdzie z sedana czy z coupe to nie wiem. Myślę, że może by wlazło. Na allegro wyczaiłem kilka takich 25%
pompe abs asc, sterownik do tego czujniki w kołach sa wykorzystywane z ABS-u tak na szybciora ci to napisalem potem sprawdze dokladnie co jeszcze. jak nie masz abs-u to nawet sie za to nie bierz zreszta wogole nie wiem czy sie oplaca za to brac
ja jak tylko wsiadam do bmw ktore ma asc/dsc itp od razu wylaczam, nie nawidze blokowania kola i innych podobnych wynalazkow, zaloz szpere, a nie pozalujesz
przypomina mi sie haslo Kałczuka, zawsze jak wsiadam za kierownice do jego 330ci to mowi "wylacz asc bo z tym to sie zabic idzie"