[E36] TOURING - SZPERA-ASC+T

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Glodek
Maniak forumowy

[E36] TOURING - SZPERA-ASC+T

Post autor: Glodek »

Witam mam pytanie ,ostatnio sie zastanawiałem czy dalo by rade jakos przy blokowac lub za blokowac tylne koła ,zeby sie jednakowo kręciły ,bo szlak mnie trafia jak mam ruszac na zaśnieżonej drodze :twisted: ,i tak myślałem ze coś by to dało ,w tedy bała by przy czepność na oby dwa koła ,morze ktos cos pod powie ,pozdro wielkie
Ostatnio zmieniony 2011-01-27, 19:15 przez Glodek, łącznie zmieniany 1 raz.
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

100% oba koła to lipa straszna... w zakręcie na suchym będzie Ci koło przeskakiwać, do normlanej jazdy się to nie nadaje. Jakaś 25% procentowa blokada to bardziej idealna :) ale w tym przypadku musisz zmienic dyfer, a jak chcesz miec 100% na oba koła to go zaspawać :P jeszcze jest wyjście, zamontować ASC :D to jest elektroniczna blokada bo dohamowuje koło wpadające w poślizg, ale to chyba nieoplacalny interes :mrgreen:
Glodek
Maniak forumowy

To czyli dac sobie z tym spokój ,spawanie od pada ,nie bede robil (wiochy) ,jezdzic tak jak jest i wszystko :neutral:
Obrazek
pazura
Maniak forumowy

jak kupisz dyfer który ci będzie pasował do turinga to zmień go, ale czy Ci wejdzie z sedana czy z coupe to nie wiem. Myślę, że może by wlazło. Na allegro wyczaiłem kilka takich 25%
Glodek
Maniak forumowy

i te 25% pomoże ,po ogladam wieczorem teraz musze isc do roboty ,dzieki wielkie ,pazura87 za info ,pozdro miłego dnia
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

:DDDDDD
Łańcuchy sobie załóż, a nie szperę żeby ze śniegu wyjechać. :roll:
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Glodek
Maniak forumowy

Na łańcuchach po aswalcie ,to nie bardzo :sad:

[ Dodano: 27 Styczeń 2011, 17:54 ]
A takie jescze jedno pytanie ,co bym potrzebował zeby założyć ASC+T

[ Dodano: 27 Styczeń 2011, 18:47 ]
Mam jeszcze jedno takie pytanie ,co bym potrzebował żeby założyć ASC+T,co dokladnie
Obrazek
pazura
Maniak forumowy

pompe abs asc, sterownik do tego czujniki w kołach sa wykorzystywane z ABS-u tak na szybciora ci to napisalem potem sprawdze dokladnie co jeszcze. jak nie masz abs-u to nawet sie za to nie bierz :P zreszta wogole nie wiem czy sie oplaca za to brac
Glodek
Maniak forumowy

ABS-mam ,myslałem na zbierać troche kasy ,i sie rozejrzeć za czymś takim
Obrazek
Ariel

Post autor: Ariel »

nie swirujcie z wkladaniem asc bo to zlo :twisted: wkladaj szpere ori 25% :mrgreen: jak by co to Ci moge zalozyc..
Glodek
Maniak forumowy

a dlaczego zlo ,to chyba nie jest takie złe
Obrazek
Ariel

a dlaczego zlo ,to chyba nie jest takie złe
ja jak tylko wsiadam do bmw ktore ma asc/dsc itp od razu wylaczam, nie nawidze blokowania kola i innych podobnych wynalazkow, zaloz szpere, a nie pozalujesz ;)

przypomina mi sie haslo Kałczuka, zawsze jak wsiadam za kierownice do jego 330ci to mowi "wylacz asc bo z tym to sie zabic idzie" :p
Glodek
Maniak forumowy

to mówisz szpera 25%wystarczy ,a co do szpery to z jakiego modelu moge ja wsadzić ,zeby było dobrze ,zeby nie byl słabszy czy cos
Obrazek
Ariel

szpera najlepsze rozwiazanie ! a i lato mozesz polatac bokiem :D po prostu z e36 musi byc, jak cos to daj znac i sie zamontuje, pozdro
Glodek
Maniak forumowy

wielkie dzieki kolego za info ,jak cos to sie odezwe ,pozdro
Obrazek
ODPOWIEDZ