M40 Problem na Gazie

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Adio
Zaawansowany forumowicz

M40 Problem na Gazie

Post autor: Adio »

Auto nie chodzi na gazie. Odpale je przelaczy na gaz normalnie przy 2tys obrotów i nagle problem. Silnik pochodzi 30 sec i taki objaw jakby brakowało gazu... stoponiowo coraz bardziej silnik spada z obrotów i musze przełączyć na benzyne. Na luzie jeszcze idzie troche go potrzymac na Gazie na wysokich obrotach ale na biegu gdy silnik dostaje obciążenia to maks 3000 obrotów i odcinka gazu silnik gasnie
YYari
Zaawansowany forumowicz

Post autor: YYari »

czy przy tym jak dodajesz gazu dusi sie strasznie ? i jak osiagnie okolo 2k 3k obrotów to normalnie idzie ? jak tak to regulacja :) nic innego nie widze ew. moze filtry do wymiany;>
Awatar użytkownika
Adio
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Adio »

Yyari Auto płynnie wkręca się na obroty do puki tak jakby nie odetnie dopływu gazu i na tym tutaj polega mój problem że po chwili jazdy odcina dopływ gazu dosłownie po kilku sekundach... Dodaż że na wolnych obrotach chodzi normalnie na gazie i nie gasnie dopiero jak silnik dostanie obciążenia
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Turbo »

filtr z gazu moze byc zapchany jak na wolnych idzie a na obrotach nie,
Obrazek
Niebezpiecznie to jest wsadzać kutasa do turbiny na odpalonym silniku.
pierre27
Zaawansowany forumowicz

Post autor: pierre27 »

moze ja sie dołacze jako "new" miałem tez kiedys taki problem ale przy m40 okazało sie ze zle byla zamontowana listwa wtrysku i sie zacierala 2 razy wymieniona na szczescie jeszcze mialem to na gwarancji
ODPOWIEDZ