Dziwny problem z wskazówką temperatury

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
MaT
Zaawansowany forumowicz

Dziwny problem z wskazówką temperatury

Post autor: MaT »

dzisiaj kasowałem inspekcję oleju. po wykasowaniu gdy przekręciłem kluczyk do drugiej pozycji wskazówka temperatury od razu powędrowała do samego końca na czerwone pole i zaświeciła się czerwona lampka, która po chwili zgasła. jednak gdy wróciłem kluczykiem do pozycji pierwszej i przycisnąłem przycisk który muszę nacisnąć przed zapaleniem wskazówka nie poleciała do końca i wtedy jest ok. nigdy nawet gdy zapomniałem przycisnąć przycisk przed przekręceniem kluczyka do pozycji numer dwa, wskazówka temperatury nie wędrowała na czerwone pole. Czym to może być spowodowane?
Obrazek
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

rozumiem ze masz zrobione zabezpieczenie przed kradzieza...i to wlasnie powoduje blad komputera...nie ma sie czym przejmowac jezeli po wylaczeniu zabezpieczenia wszystko wraca do normy
...tak znowu sie czepiam...
MaT
Zaawansowany forumowicz

Post autor: MaT »

zgadza się, mam takie zabezpieczenie. Jednak nigdy tak się nie robiło i zdziwiło mnie coś takiego ;/
Obrazek
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

wszystko w normie zapewniam...takie sa objawy gdy odcina sie pewne elementy elektroniki
...tak znowu sie czepiam...
ODPOWIEDZ