[E34] Tylne ogrzewanie w BMW e34

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
arcabuz

[E34] Tylne ogrzewanie w BMW e34

Post autor: arcabuz »

Mam nastepujacy problem : kiedy mam wlaczone ogrzewanie z przodu leci ciepelko, natomiast z tylu zawsze zimne. W lecie kiedy dziala klima to tyl normalnie chlodzi natomiast nie mam pojecie dlaczego z kokpitu leci cieple powietrze a na tyl zimne.W aucie nie jest przez to zimno ale musze te tylne nadmuchy przymykac zeby pasazerom nie wialo szczegolnie w zimie. Czy ktos moze wie skad ten problem???
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 13:01 przez arcabuz, łącznie zmieniany 1 raz.
daro 16v

Post autor: daro 16v »

zaczne od pytania -czy w innych modelach e34 jest nawiew goracego powietrza na tyl?bo jest masa aut ktore maja taka opcje ze w desce rozdzielczej tylko srodkowe nawiewy grzeja a z boczynych leci tylko zimne..w szczeegolnosci w starych oplach tak bylo wiec bmw moze tak mialo na tyle...to moja hipoteza...
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

daro 16v pisze:zaczne od pytania -czy w innych modelach e34 jest nawiew goracego powietrza na tyl?bo jest masa aut ktore maja taka opcje ze w desce rozdzielczej tylko srodkowe nawiewy grzeja a z boczynych leci tylko zimne..w szczeegolnosci w starych oplach tak bylo wiec bmw moze tak mialo na tyle...to moja hipoteza...
tak sie dzieje w wersjach bmw e36 bez klimy ;) a co do e34 to nie wiem. Poza tym arcabuz ma klime.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
arcabuz

w moim e34 z bocznych nawiewow leci cieple powietrze tylko z tyly dmucha zimnym, a osobnego przelacznika ogrzewania na tyl nie ma.
Awatar użytkownika
przymo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przymo »

w mojej bmce jest tak samo.. nawiew na tyl na nogi leci ciepelko ale z tylniego srodkowego nawiewu leci tylko zimne powietrze obojetnie co bym nie przelaczyl...moze tak fabrycznie jest.
arcabuz

Dowiedzialem sie ze z tym nawiewem z tylu tak ma byc. Spod siedzien leci ceiplo a z tylnego nadmuchu ma leciec zimno bo to jest obieg czy cos takiego. W kazdym badz razie nic nie jest zepsute . :D
konrad

Post autor: konrad »

Z srodkowych leci tylko zimne powietrze bo tak jest to ustawione z "gory" tzn. nie leci cieple bo jest to niebezpieczne w czasie jazdy(usypiasz). Masz auto z klima? Z tylu zimne powietrze leci Ci z srodkowego tunelu czy tez pod nogami?
arcabuz

Chodzi o srodkowy tunel ale juz rozgryzlem ten problem tak jak piszesz tak to jest ustawione.
konrad

Post autor: konrad »

To dobrze ze wszystko jasne. Pozdr.
dorka

Post autor: dorka »

A może ktoś mi wyjaśni zimne powietrze leci mi nie wywietrznikami tylko gdzieś z pod spodu gdzie nie ma wywietrzników i to nie zawsze :( Już myślałam że mam źle podpiete dmuchawy ale kiedys mechanior mówił ze sprawdzał i jest ok .
ODPOWIEDZ