[E39] Dziwne dzwonienie w tylnym kole
[E39] Dziwne dzwonienie w tylnym kole
witam wszystkich mam problem z moim BMW
podczas jazdy nawet na najmniejszych nierównościach dzwoni mi coś w tylnym lewym kole
nie wiem co to może być
Może macie jakieś pomysły rady??
podczas jazdy nawet na najmniejszych nierównościach dzwoni mi coś w tylnym lewym kole
nie wiem co to może być
Może macie jakieś pomysły rady??
- Majk
- Zaawansowany forumowicz
Nie wiem czy to pomoże. U mnie dzwoni zacisk hamulca a powodem tego jest wyrobiony jeden z ząbków sprężyny/zabezpieczenia o tego http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=05 część nr.3. Jednym słowem ma luz i klocki obijają się o tarcze. Co jakiś czas to wypada i dzwoni ale jak włożę na swoje miejsce dzwonienie cichnie. Jeśli to nie to to po prostu proponuje podjechać na stację diagnostyczną na trzepak i wszystko wyjdzie.
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne "
takie cykanie to moze byc dawwwwwno nie zagladany hamulec reczny wiem ze w E39 zaglada sie tam przy zmianach tarczy tylnej...czyli raz na pare lat
po drugie moze byc problem z samymi klockami ktore maja luz...to akurat latwo sprawdzic sciagajac kolo
z obrazka ktory podal majk sprawdzil bym jeszcze element numer 2......czyli to takie do ktorego przykreca sie zacisk........jezeli wczesniej jezdziles na pokrzywionych tarczach to prawdopodobnie do wymiany bedzie element numer: 7,8,9...
po drugie moze byc problem z samymi klockami ktore maja luz...to akurat latwo sprawdzic sciagajac kolo
z obrazka ktory podal majk sprawdzil bym jeszcze element numer 2......czyli to takie do ktorego przykreca sie zacisk........jezeli wczesniej jezdziles na pokrzywionych tarczach to prawdopodobnie do wymiany bedzie element numer: 7,8,9...
...tak znowu sie czepiam...