[E36] DIAGNOZA ZROBIONA WINNY PLYWAK
[E36] DIAGNOZA ZROBIONA WINNY PLYWAK
Witam waszystkim mam problem z moim tds-em ,a dokładnie z pływakiem tak mi się wydaje ,opisze jak to wygląda ,mam bak zatankowany do pełna ,ostatnio wyciągałem całą pompe z pływakiem z obu stron ,calanczałem zapłon i wszystko jest oki,a jak po składam całośc spowrotem to jest dobrze pokazyje pełny bak ,a wystarczy że rusze przejade 100 metrów i wskazówka idzie na dół i świeci rezerwa ,prosze o pomoc bo juz mi brak sił pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2011-08-05, 10:10 przez Glodek, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Zaawansowany forumowicz
-
no powiem CI tak może pomogę może nie... miałem podobny przypadek u siebie na warsztacie była e36 z podobnym przypadkiem pływak zacinał sie właśnie na tych rysach gość kupił pływak i po sprawie ale pamiętaj by go dobrze wkładać bo gdzieś ci się podwinie i dupa zbita ale jak go wyciągniesz i ruszasz nim pokazuje ci na zegarze ??
-
to by musiał byc tds ,a umisz mi powiedziec ile taki pływak moze kosztowac ale bez pompy bo ona jest dobra ,to jest własnie dziwne bo jak go mam na zewnątrz to działa a jak go wsadze do baku jest dobrze ,wystarzczy ze rusze autem i wskazówka spada i zapala sie rezerwa
[ Dodano: 24 Lipiec 2011, 12:18 ]
a umisz mi jeszcze powiedziec czy mimo tego za pływak jest uszkodzony to komputer bedzie pokazywał dobrze czy tez zle ilosc paliwa
[ Dodano: 24 Lipiec 2011, 12:18 ]
a umisz mi jeszcze powiedziec czy mimo tego za pływak jest uszkodzony to komputer bedzie pokazywał dobrze czy tez zle ilosc paliwa
-
nie mam pojęcia popytaj chłopaków w dziale kupie i może ktoś CI powie po le mam albo zapytaj czy ktoś nie pożyczy na chwile przy tobie na próbę i już na allegro ... a komputer niema z tym nic wspólnego chociaż hmmm wydaje mi się ze nie bo musiał by CI pokazywać mega spalanie z pełnego zbiornika nagle rezerwa....
-
- Masters
To raczej w ten sposób nie działa. Bo gdyby tak było to na nierównościach z górki pod górkę strasznie by przekłamywało ilość spalania. w sensie wątpie aby komputer wyliczał ilość spalanego paliwa na podstawie ilości paliwa w baku. baaa gdyby tak było to na gazie by nie pokazywał kompletnie spalania a wiemy że tak nie jest.kamcio19881 pisze:nie mam pojęcia popytaj chłopaków w dziale kupie i może ktoś CI powie po le mam albo zapytaj czy ktoś nie pożyczy na chwile przy tobie na próbę i już na allegro ... a komputer niema z tym nic wspólnego chociaż hmmm wydaje mi się ze nie bo musiał by CI pokazywać mega spalanie z pełnego zbiornika nagle rezerwa....
Paliwo czy to na gazie czy na benzynie jest podawane , pompa cały czas pracuje ale paliwo wychodzi z baku i do niego wraca - tak mi się wydaje . Dlatego też nie można na pustym baku jezdzic na lpg bo pompa sie zatrze.
Co do kompa to chodziło mi o to że jak wejdziesz w test zegarów to sprawdzasz ile masz paliwa w lewej i prawej komorze i tak np tankujesz do pełna bak . Bo jeśli masz np 10 litrów tylko to z tego co wiem wszystko zlewa się w 1 komore. Więc jak masz np 40 litrów w baku to sprawdzasz na kompie ile ma lewy ile prawy jak któryś z nich pokaże ze ma pusto to będziesz wiedział że przy nim masz dłubać...
Nie jestem specem wiec jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi
-
ale tu nie chodzi o pompę ale o pływak pływak raz pokazuje a raz nie i tak jak mówiłem miałem podobny przypadek i to nie raz na warsztacie ze pływak nawalił i to dla mnie żadna nowość ....a co do pompy masz racje....ale np VW tak ma ilość paliwa w baku i prędkość pojazdu pokazuje spalanie ... i tez nie jestem Bogiem ale ja bym zaczął od pływaka....
- Masters
Też bym od niego zaczął ;] . hehe VW bez sensu ma to rozwiązanie bo tak jak pisałem strasznie będzie skakać to spalanie na górzystym terenie . I wynikałoby że przy każdym tankowaniu trzeba resetować spalanie bo inaczej komp nagle z 10L spalania pokaże 5L. No ale my maluczcy pewnie tego nie ogarniemy zapewne nie jest to takie proste jak nam sie wydaje
Mogę komuś wynająć lokal na Mydlicach jak co to tel 506659889. Parter 37metrow