Witam wszystkich klubowiczów posiadam beemke e 36 1,8 i mam taki problem nie mam wogóle odciecia na benzynie i na gazie auto nie wkreca sie w obroty nie ma wogóle takiego przyspieszenia i wogóle jak chce spalic gume to wogóle sie nie da nie ma mocy. wymieniłem wałek rozrzadu rimbi uszczelniacze na tryskach pompe paliwa mam nowa i swiece i dalej to samo nie wiem co to moze byc mpoże mieliście tez taki przypadek w swojej buni ? nie chce wymieniac zbednych czesci zabardzo moze znacie jakiegos dobrego mochanika z dabrowy lub okolic co by mógł zlokalizowac w czym jest problem pozdrawiam
Wiele przyczyn może być, motor stracił kompresje, ? może być uszkodzony komputer, przepływka... bez przejechania sie i posłuchania raczej nie wiele można zdzialać
ja miałem podobny problem jak po myciu motora zawilgła mi elektronika auto jezdziło ale jakby miał 1.6 pod maską nawet równo pracował ale odejścia 0. wez pomierz ciśnienie w cylindrach
Ciśnienie na pompie 3 bary
Nowy filtr paliwa
inna listwa wtryskowa ?
może zawory przepuszczają
zajedz zmierz kompresje
jeśli kompresja jest słaba to olej ten silnik
a ten filtr paliwa gdzie sie znajduje bo tam gdzie jest pompa nie ma go tam jest taki maly filterek zeby syf nie wszedl ile sprawdzenie tej kompresji kosztuje i o co to wogole z nia chodzi
a ten filtr paliwa gdzie sie znajduje bo tam gdzie jest pompa nie ma go tam jest taki maly filterek zeby syf nie wszedl ile sprawdzenie tej kompresji kosztuje i o co to wogole z nia chodzi