Jakie opony na felgi stylking 68
Jakie opony na felgi stylking 68
Panowie mam problem mam felgi styling 68. i Tak na tyle 225/45/17 jakie felgi muszę wrzócić na przód żebt abs ani asc nie szalało? jakieś 215 albo 205 tylko nie wiem jaki profil możecie doradzić? przednie felgi 7,5 cala tylnie 8,5
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
kolego myśle że problem to nie felga ani szerokośc opony lecz jej profil. szerokość możesz mieć tył 225 a przód 205 (pompa wspomagania mniej się meczy ma lżej) problem to profil ja bym dał na przód 215/50/17 na przód wiadomo silnik jest i przy nie równościach przód bardziej cierpi więc ja bym już niczego nie szukał ale mogę się mylić
Człwieku Towaliłeś jak łysy grzywą o kant kuli, ja chce z opon zrobić delikatny ładny nacią a ty mi tu z kołami jak do traktora wyjeżdżasz 50 to ja na zimówkach mam
ale wracająć do tematu jesli felgi są 7,5 i 8,5 więc jak na tyle jest 225/45 to czy zakładając 215/45 wszystko spasi?
Ps. Fele naturalnie będę zmieniał te są tymczasowe dlatego z racji że 225 mam za darmo chcę się do nich dostosować
ale wracająć do tematu jesli felgi są 7,5 i 8,5 więc jak na tyle jest 225/45 to czy zakładając 215/45 wszystko spasi?
Ps. Fele naturalnie będę zmieniał te są tymczasowe dlatego z racji że 225 mam za darmo chcę się do nich dostosować
-
- Kontakt:
szerokość opony nie gra roli tylko by CI sie mieściła w nadkolu ABS ASC nie będzie wariowało. wiesz koła od traktora toja mogę Ci podać. Mnie osobiście zależy na komforcie i wygodzie oraz dbanie o zawieche ja letnie mam 225/50/16 i jak dla mnie idealne miałem 225/45/17 i po kilku miesiącach wyje... je zawiecha cierpiała i czułem się jak bym jechał taczka na metalowych obręczach takie koła to nie na polskie drogi wybacz kolego ale to moje zdanie i go nie zmienie jak jakość dróg w PL się zmieni to i ja zmienię koła
ja na tych felgach miałem 195/40 a tył 225/40
Felga wystaje 1mm poza oponę i jest OK jeśli chcesz to delikatnie naciągnąć.
MARIUSZO86, w większości przypadków nie chodzi o to aby jechać komfortowo po naszych drogach na olbrzymim balonie
Wygląd się liczy, może trzepać, terkotać i walić po dziurach, ale auto ma wyglądać ładnie
Wiem, że zdania nie zmienisz, ale my swojego gustu również
Felga ma być duża i możliwie na niskim profilu!!!
Felga wystaje 1mm poza oponę i jest OK jeśli chcesz to delikatnie naciągnąć.
MARIUSZO86, w większości przypadków nie chodzi o to aby jechać komfortowo po naszych drogach na olbrzymim balonie
Wygląd się liczy, może trzepać, terkotać i walić po dziurach, ale auto ma wyglądać ładnie
Wiem, że zdania nie zmienisz, ale my swojego gustu również
Felga ma być duża i możliwie na niskim profilu!!!
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
- Kontakt:
zgadzam się że wygląda bajecznie na niskim i szerokim bucie ale tak jak pisałem miałem 225/45/17 i zmieniłem na 225/50/16 i jakiś straszny balon to nie jest a jest to kompromis pomiędzy wyglądem a komfortem ja sobie bardziej cenie komfort niż telepanie i churgotanie hehe co do gustów owszem każdy swoje i każdemuco inne się podoba też walał bym niższy profil ale wkur...a mnie to trzepanie i aż serce mnie boli jak w tedy zawiecha cierpi no ale nic w lipcu chce jechać po nowe auto min BMW E46 323i najlepiej 330 i będę szczęśliwy teraz mam diesla ale cena ON mnie wnerwia nie opłaca się i zobacze na jakich oponkach będzie
Wybrałem złoty środek Ani za nisko ani nie za balonowato na tył 225/45 a na przód 215/45 powinno być dobrze Balona nie będzie a konfort też będzie znośny w e36 na feldze 7,5 miałem 205/40 i tez się dało jeździć ale faktycznie zawiecha cierpiała na takich oponkach jak wczesniej wymieniłem będzie w sam raz
-
- Kontakt: