Temperatura skacze! woda sie gotuje!
Temperatura skacze! woda sie gotuje!
WIelki problem auto już mi stoi bez ruchu tydzień nie wiem co jest pompa wody jest nowa uklad szczelny termostat wymieniony na nowy z czujnikiem chlodnica ok uszczelka pod glowicą zdrowa kompresja jak sie nałeży już nie wiem co jest grane a dalej gotuje sie woda
BMW E46 318i 118km przebieg 206tys rok 99
BMW E46 318i 118km przebieg 206tys rok 99
- LuQ
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
nie wyciągajmy pochopnych wniosków MIRAS
kolejno:
- niebieski dym z rury wydechowej
- osad o kolorze i konsystencji majonezu na korku wlewu oleju i bagnecie
- twarde węże od chłodnicy
- ubywająca woda z układu chłodzenia
- częste i gwałtowne przegrzewanie się silnika
- odkręcenie korka wlewu wody = fontanna na wysoka na pół metra
tu masz objawy pękniętej głowicy lub wydmuchanej uszczelki pod głowicą. Sprawdź i zdaj relację
kolejno:
- niebieski dym z rury wydechowej
- osad o kolorze i konsystencji majonezu na korku wlewu oleju i bagnecie
- twarde węże od chłodnicy
- ubywająca woda z układu chłodzenia
- częste i gwałtowne przegrzewanie się silnika
- odkręcenie korka wlewu wody = fontanna na wysoka na pół metra
tu masz objawy pękniętej głowicy lub wydmuchanej uszczelki pod głowicą. Sprawdź i zdaj relację
Żadnego dymu niema płynu nie ubywa korek i bagnet jest brudny ale od oleju który wymienilem w zeszlym tyg. nie ma zdnego sladu w oleju zeby mowic o uszczelce. a fontana tak jest oczywiscie jak sie cholera gotuje to nie moze gdzies indziej wyleciec jak sie korek odkreci.
Czujnik wentylatora chyba szwankuje bo nie zalancza sie wentylator,
Wypięty został teraz chodzi caly czas ale to do jutra bo jutro bede mial juz ten czujnik.
Czujnik wentylatora chyba szwankuje bo nie zalancza sie wentylator,
Wypięty został teraz chodzi caly czas ale to do jutra bo jutro bede mial juz ten czujnik.
Tego typu objawy wskazują na przytkany wężyk przelewowy wystarczy odkręcic na pracującym silniku zbiorniczek i obserwować czy przelewa a szczególnie wtedy gdy silnik zagrzeje się do temperatury optymalnej ( Zbiornik odkręcamy na chłodnym silniku )bubuu19 pisze: a fontana tak jest oczywiscie jak sie cholera gotuje to nie moze gdzies indziej wyleciec jak sie korek odkreci.
Ja bym sprawdził tę opcje
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle