Witam potrzebuje informacji co potrzebuje do swapu e30 sedan rok 1989 1.6 na wlozenie silnika 2.0 24v chcial bym zeby ktos opisal co potrzebuje do przerobek itp zeby gralo i smigalo
kpl silnik z wiązkami komputerami i skrzynią biegów + masę innych pierdółek. Najlepiej całe E36 żeby poprzekładać co potrzebne resztę opchnąć na złom. Dobrze by było żeby dawca był z przed roku 1995 żeby nie miał ews'a.
Kompletny silnik z wiązka kompami przepływka skrzynia
Wał z e36
Łapy silnika z e36 m50
Miska olejowa ze smokiem i bagnetem z e34
Tak jak TDS-ik pisał jesli silnik z rocznika 95 lub wyzej kompletny ews
Najlepiej jakbys mial silnik z poczatkowych rocznikow tj 91-92 bo jest bez vanosa czyli duzo wytrzymalszy i przynajmniej nie musisz sie martwic o to ze vanos zacznie rzezic
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
tak ja nie chce do driftu tylko do lansu gleba i duze fela i to mi narazie starczy . a jest ktos z okolic katowic kto da rade wrzucic mi sielnik mam warsztat do dyspozycji
Darex pewnie Ci wrzuci, ale u siebie Robilismy to pare razy
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Z Żor. Za Swap pewnie okolo 1500 na gotowo. Do tego czesci, oleje, dyfer pewnie, spawanie wydechu. jesli chcesz to miec normalnie zrobione. Gosc z fotek ponizej zaplacil 7000 za swap z 318 na 325. Ale wszystko bylo jak powinno.
Dodam ze gosc ze zdjec powyzej zaplacil tyle na zasadzie wstawil 318 a odebral 325 i nie interesowalo go absolutnie nic przy czym silnik mial nowe wszystkie paski rolki uszczelki filtry plyny oleje itd
wiem jak cos zapraszam bytom ul skladowa 32 helcar sporo od nas jezdzi aut przygotowanych do sportu co smigaja w rajdach itd tu masz link z ostatniego treningu rajdowego na szombierkach
robione auta od nas honda crx po generealnym dlubaniu toyota celica88r trafilo serce z roku 98 spiek 3p polureitany zawias koni hampel tyl na lapie kubly itd . do subaru imprez trafil silnik sti podjedz zawsze mozna pogadac stoja na placu 2x subaru evo IX trafisz na bank kolo lodowiska