e38 problem ze skrzynia
e38 problem ze skrzynia
witajcie, pisze w imieniu mojego mena. Wiec problem polega na tym ze ; e38 740 95r od pewnego czasu sie zbuntowała tzn zaczeła szarpac przy zmianie z D na P i na N i w ogóle. Podczas jazdy zmieniala biegi jeszcze znosnie, teraz natomiast po przejechaniu paru metrów przechodzi w tryb awaryjny wrzuca dwójke i tyle. Jakiś tam mechanik po objawach stwierdzil ze jest to sprzeglo i koszyczek. I koszt robocizny do 4 tys czy ktos mial taki problem? Co wybrac czy to naprawiac czy lepiej kupic skrzynie używana i przelozyc? A moze inne pomysly.?
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
SKrzynia do remontu. Robia to w Zorach. Koszt 3500zł.
Zajebbistego mechanika masz, jak w automacie stwierdza sprzeglo haha
PS. Na awaryjym wrzuca 3ci bieg.
Zajebbistego mechanika masz, jak w automacie stwierdza sprzeglo haha
PS. Na awaryjym wrzuca 3ci bieg.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Objawy które opisujesz w najlepszym wypadku oznaczają przymusowy serwis olejowy zanim jeszcze wypalisz tarczki w skrzyni druga sprawa to już zużyte tarczki trzecia sprawa to podpiecie auta pod Kompa jeżeli auto wskakuje w tryb awaryjny kod błędu zostanie w pamięci kompa spisujesz kody błędu lub bierzesz wydruk dzwonisz pod numer : (32) 2991137 lub 502-172-307 Serwis skrzyń podajesz kod błędu wycenią ci usterkę telefonicznie lub przypuszczalny koszt naprawy i sami zdecydujecie co dalej Dodam tylko że koszt używki waha się od 450-1600 zł w zależności od modelu bo jest ich ile dobrze pamiętam 3-rodzaje
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
-
- Zaawansowany forumowicz
Ja niedawno dawałem do naprawy swoją skrzynie, wchodziła na tryb awaryjny i nie było wstecznego przyczyną był pęknęty kosz wstecznego i coś z 3 biegiem koszt naprawy 2800 w mysłowicach. Zadzwoń zapytaj mi od razu powiedziano co to jest prawdopodobnie jak podałem rodzaj skrzyni i mniej więcej jaki będzie koszt.
Teraz skrzynia chodzi tak jak powinna
Warsztat polecił mi GERMAN wielkie dzięki mu za to
Abs Palka tel. (32)299-11-37 lub 502-172-307
Teraz skrzynia chodzi tak jak powinna
Warsztat polecił mi GERMAN wielkie dzięki mu za to
Abs Palka tel. (32)299-11-37 lub 502-172-307
BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABY DOJŚĆ TAM GDZIE NIE MOŻNA DOJECHAĆ NA GLEBIE