Musze powielić temat ale mój problem jest taki
Na LPG autko pięknie równo pracuje,siedząc na fotelu praca jest jego praktycznie nie wyczuwalna ale ...
Po przełączeniu silnika na benzynę auto spada z obrotów i powoli wchodzi na obroty ale czuć drgania których jakieś dwa tygodnie temu nie było,nie było wyczuwalne przełączanie się z benzyny na lpg lub na odwrót.
Auto było pod komputerem i żadnych błędów nie było poza jednym których jest juz od dłuższego czasu (cylinder 4-6 uboga/bogata mieszanka)
Sondy lambda nowe wymienione w maju,dziś wymieniłem pompe paliwa i filttr,myślałem że pomoże i dupa.Swiece sprawne,brak jakiegokolwiek wypadanie zapłonu na komputerze
Co jeszcze moge sprawdzic ?
[E39] Praca silnika
[E39] Praca silnika
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
nic nie sprawdzic tylko przegonic auto na paliwie...bo prawdopodobnie mapa paliwowa sie rozjechala ( przez jazde na gazie )
zrobic ze 100 km na paliwie - zobaczysz jak sie obudzi inna sprawa ze to moga byc tez zapieczone wtryski...poranny rozruch na zimnym to zadna praca dla wtryskow paliwa - lambdy tez sobie musi zebrac na nowo przez ich wymiane ( na 100% maja nieco inna krzywa pracy )
mozna by sie tez pokusic o skasowanie adaptacji czujnikow silnika ( w tym wlasnie lambdy ) i wtedy smignac na paliwie pare km
zrobic ze 100 km na paliwie - zobaczysz jak sie obudzi inna sprawa ze to moga byc tez zapieczone wtryski...poranny rozruch na zimnym to zadna praca dla wtryskow paliwa - lambdy tez sobie musi zebrac na nowo przez ich wymiane ( na 100% maja nieco inna krzywa pracy )
mozna by sie tez pokusic o skasowanie adaptacji czujnikow silnika ( w tym wlasnie lambdy ) i wtedy smignac na paliwie pare km
...tak znowu sie czepiam...