zaswiecil sie check i sa dwa bledy p0171 p0174

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
szyma90
Małopiszący

zaswiecil sie check i sa dwa bledy p0171 p0174

Post autor: szyma90 »

co sie moglo podziac ze wywalilo mi te bledy co wymienic trzeba mial moze ktos taki przypadek P0174 P0171 2.2 benzyna/gaz
samael16
Zaawansowany forumowicz

Post autor: samael16 »

Jaki samochód, silnik, podaj screeny z inpy z błędami.
szyma90
Małopiszący

e46 2,0 170km 2001r silnik m54 screenow niemam jedyne co pamietam to ze zbyt uboga mieszanka paliwowo powietrzna zrobilo sie to po przekroczeniu 150km/h tak jakby malo gazu dostala
samael16
Zaawansowany forumowicz

To są błędy tylko na gazie czy na benzynie. Uboga mieszanka a jakie masz korekty długoterminowe dla.małych /średnich a jakie dużych obciążeń?
Przepływomierz sprawny?
Check wywaliło w jakich okolicznościach dokładnie.
szyma90
Małopiszący

bledy pokazalo na gazie po przekroczeniu ok 150/160km/h wykasowalem je tera pojezdzilem na benzynie narazie nic nie swieci przeplywka sprawna tzn komp jej bledu nie pokazuje po odlaczeniu na odpalonym silniku slychac jak silnik zmienia obroty po podlaczeniu takze wiec mysle ze ok
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

albo parownik nie wyrabia - albo filtry do wymiany - albo lewe powietrze czyli nieszczelny dolot/kolektor
...tak znowu sie czepiam...
samael16
Zaawansowany forumowicz

Echhh jakie masz korekty bo to dosyć istotną kwestia? Skasowałeś błąd przepłyki?
Check wywaliło gdy miałeś buta czy nie bo to dosyć istotne? Bo sondy nie działają na bucie.

Wrzuć zdjęcia instalacji gazowej oraz rozpiskę komponentów, jak wyglądało jej strojenie?
szyma90
Małopiszący

dolot szczelny guma nowa blad wywalilo po tym jak spuscilem z gazu zeszly troche obroty i sie check zapalil gaz mam taki http://www.ac.com.pl/pl/produkt/307/reduktor-ac-r01
http://www.ac.com.pl/pl/produkt/367/ac-w01
podjade do gazownika pogadam niech troche lepiej to wyreguluje
samael16
Zaawansowany forumowicz

No i widzisz trza było tak od razu istnieje podkreślam istnieje tylko taka możliwa diagnoza.
Grzałeś na bucie i system działał tylko na przepławce, odjąłeś gaz sondy weszły do regulacji i wykazały, że za mało paliwa po za zakresem regulacji sterownika ms43 i wywaliło błąd.
Na pewno masz te listy? Bo jak mnie pamięć mnie nie myli to nie występują one w opcji pojedyncze więc musiałbyś mieć założone 2x4 z czego 2 wtryski zaślepione?

Pokaż zdjęcia tej instalacji gazowej bo jestem ciekaw.
Btw domagaj się strojenia na korekty/afr co wymaga albo autostrady/hamowni jak tego nie chcą zrobić to szukaj kasy na nowy silnik :bmw:

Oczywiście taka diagnoza może być prawdziwa tylko i wyłącznie wtedy gdy korekty długoterminowe dla dużego obciążenia są min na +10% (mniej więcej taką obstawiam wartość dla ciągłej jazdy na ubogo)
szyma90
Małopiszący

bylem u tego gazownika podpial kompa i pokazal mi te wartosci na poszczegolnych obrotach i faktycznie byly braki w zakresie 2900-3600 obr/min zsetroil na nowo instalacje +- 7% podniosl dawkowanie gazu mam troche pojezdzic powinno byc ok ale moim zdaniem jest za duza ta dawka bo z wolnych obr jak dodaje gwaltownie gazu to czuc szkubniecie czego przed regulacja/podniesieniem wartosci nie bylo
samael16
Zaawansowany forumowicz

Zdjęcia instalacji gazowej.
Jakie parametry pokazuje inpa?
szyma90
Małopiszący

Obrazek
Obrazek
parametrow nie pamietam a niemam kompa w domu
samael16
Zaawansowany forumowicz

Długo masz ten gaz? Stroił w czasie jazdy czy na postoju?
Instalacja wygląda tak pół na pół.
Reduktor poprawny.
Nie masz nikogo z znajomych z kompem bo tak bez pokazania faktycznych parametrów ostatecznie mało co można powiedzieć.

Szkubniecie możesz rozwinąć.
szyma90
Małopiszący

gaz mam niecale 2 mies szkubniecie tzn na wolnych wciskam gaz to jest taka dziura ze silnik reaguje tak ze obroty minimalnie w dol potem dopiero gora podjade jeszcze raz do niego zeby ten dol poprawil a teraz korektte ustawien robil na postoju
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Mroziu »

szyma90 pisze:gaz mam niecale 2 mies szkubniecie tzn na wolnych wciskam gaz to jest taka dziura ze silnik reaguje tak ze obroty minimalnie w dol potem dopiero gora podjade jeszcze raz do niego zeby ten dol poprawil a teraz korektte ustawien robil na postoju
A jak ze świecami?U mnie jak auto kulało sie na jedynce na wolnych obrotach i depnałem mu gazu to go przydusiło i po chwili zaskokczył.Wymieniłem świece i jest ok :P
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
ODPOWIEDZ