witam, kupiłem auto 3tyg temu
pierwszy problem to odkryłem go wczoraj jak w nocy jechałem ze nie mam ciepłego powietrza;/, zacząłem szukać i coś znalazłem na zamieszczonej fotce wąż oznaczony numerem 1 można powiedzieć zamyka obieg nagrzewnicy czyli on jest po prostu nałożony i płyn tam nie ma jak wpłynąć i stad brak ciepłego powietrza a waż numer 2 co właśnie miał wchodzić na nagrzewnice jest wsadzona miedzy nimi rurka i zamknięty obieg, co za idiota tak zrobił i co mogło być przyczyna że jakiś inteligent tak zrobił ??
http://img171.imageshack.us/my.php?imag ... 767zw5.jpg
drugi problem to mam taki ze w mieście jak jeżdżę to wskazówka temp. jest w pionie ale jak ruszę w trasę to sobie opada na ta kreskę pierwsza od pionu albo trzyma sie pomiędzy nimi echh sam już nie wiem czy to tak ma być czy nie
z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
[E36] nagrzewnica i temperatura pomocy
1. Albo ciekła nagrzewnica i ktoś to zaślepił, albo uszkodzony był elektrozawór (u ciebie nie ma go wcale!) i cały czas grzało więc ktoś odłączył przewody. Po pierwsze kup elektrozawór (mam takie) i go podłącz, w razie czego mam też kompletną nagrzewnicę
2. Pewnnie termostat sie zawiesił choć bym sie nie zdziwił jak nie będzie go wcale
2. Pewnnie termostat sie zawiesił choć bym sie nie zdziwił jak nie będzie go wcale