witam mam problem po odpaleniu zimnego silnika nawet minimalne dodanie gazu dymi na czarno i nierowno chodzi przyspieszenie tez ma troche mula jest to 2,2 170km pozno wracam z pracy wiec narazie nie mam jak na kompa podjechac mial ktos taki przypadek?
szyma90 pisze:witam mam problem po odpaleniu zimnego silnika nawet minimalne dodanie gazu dymi na czarno i nierowno chodzi przyspieszenie tez ma troche mula jest to 2,2 170km pozno wracam z pracy wiec narazie nie mam jak na kompa podjechac mial ktos taki przypadek?
P1620 Obwód prądu sterującego termostatu płynu chłodzącego - sygnał za wysoki taki blad wywalilo niebardzo wiem co wymienic termostat ?czy jakis inny czujnik
BeleX pisze:na poczatek odepnij termostat - sprawdz jak chodzi na zimnym
inna sprawa podepnij auto pod inpe - bedzie latwiej zobaczyc czy termostat pracuje itd
prawdopodobnie masz uwalony termostat - ale to trzeba na kompie zobaczyc
dymienie na czarno przy benzynie to fatalny objaw
po odpieciu wtycznik bez reakcji ten czujnik jest wpiety w obudowe wyciagalem go jest rozpadnie mechanik stwierdzil ze kopcenie jest z powodu walnietego czujnika sterownik zle dobiera mieszanke brak danych temp silnika
erobak1 pisze:hmm dymienie na niebiesko jeszcze idzie przeboleć mieszanka bogata /biało uboga ale czarno to jednak z olejem be dzie
To ani niebieski ani czarny dym trudno okreslic niewiem czy sonda lambda ma z tym.cos wspolnego bo na 1 slabe wartosci pokazuje a dymi tylko przez chwile po odpaleniu