[E46] Jakby odcięcie podawania paliwa w 330d

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Artur330d

[E46] Jakby odcięcie podawania paliwa w 330d

Post autor: Artur330d »

Dzisiaj spotkało mnie coś niemiłego ze strony mojej bmki, a mianowicie wszedłem do garażu po raz kolejny dzisiaj po samochód wsiadam chcę zapalić a samochód nie zapala. Silnik nie dławi się przy zapalaniu,nie był nawet zimny,po prostu nie chciał zapalić po nawet chyba 10 próbach. Wyciągnąłem kluczyk wsadziłem ponownie i zapalił na dotyk - co się stało ? Miał ktoś coś takiego ?
Ostatnio zmieniony 2008-09-17, 13:38 przez Artur330d, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Venom
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Venom »

Nie mam pojecia co to moze byc... ale stawiam na problem z imobilajzerem lub cos w ten desen.

BTW. W silnikach o zaplonie samoczynnym nie ma czegos takiego jak odciecie zaplonu :) Mozna jedynie odciac podanie paliwa :)
Pietrek ///M3evo

Post autor: Pietrek ///M3evo »

kolego jak nie masz nic z imobilajzerem to ja stawiam na czujnik wałka rozrzadu miałem ten sam problem,podjedz na kom.
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Problem rozwiązany :D. Pompa paliwa siadła (ta w baku, nie pośrednia). Koszt naprawy 200zł i spokój,tylko że wizytę u lakiernika musiałem na środę przenieść :/.
ODPOWIEDZ