[E36] Dziwne drgania kierownicy
- arass
- Zaawansowany forumowicz
[E36] Dziwne drgania kierownicy
Witam!
Ostatnio wymieniałem wahacz przedni lewy z powodu krawężnika, kupiłem używany, mechanik powiedział że tylko to było uszkodzone, jednak po wymianie podczas hamowania z większych prędkości kierownica mi drga, również gdy mocno wcisnę pedał hamulca, przy mniejszej prędkości czuje dziwny 'przeskok' z przodu, nie wiem dokładnie jak to opisać, co może być powodem ?
Pozdrawiam
Ostatnio wymieniałem wahacz przedni lewy z powodu krawężnika, kupiłem używany, mechanik powiedział że tylko to było uszkodzone, jednak po wymianie podczas hamowania z większych prędkości kierownica mi drga, również gdy mocno wcisnę pedał hamulca, przy mniejszej prędkości czuje dziwny 'przeskok' z przodu, nie wiem dokładnie jak to opisać, co może być powodem ?
Pozdrawiam
skoro wahacz sie pokrzywił to równie dobrze inne elementy podwozia mogly ulec uszkodzeniu i niekoniecznie można t zauważyć bez rozbierania. W mojej e34 mam podobny problem kierownica drga przy hamowaniu i niesamowice cos sie tlucze gdy jade po nierównej drodze. Na stacji diagnostycznej powiedzieli mi że wszystko jest ok. W ten weekend bede rozbierał każdy element i sprawdzał każdą gałke, swożeń, itp., itd.
-
u siebie mam cos podobnego przy predkosci 60-70 drgania kierownicy i pozniej miedzy 120 a 130 przy wiekszych predkosciach tego juz nie rowniez przy hamowaniu sa drgania w srode bede mial kompletny zestaw naprawczy tj. tuleje i sworznie na caly przod jak i gumy usztywniajace stabilizator ...na poczatku myslalem ze cos jest nie tak z opona lub zle wywazone kola lecz to nie bylo to i dlatego tez wymienie te elementy moze u ciebie jest to samo
Silnik jest Bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
-
wracajac do tego tematu mialem drgania przy 60-80 i 110-130 wymienilem tuleje sworznie i gumy usztywniajace stabilizator w ostatnia sobote bylem w polsce ustawilem zbieznosc wymienilem opony na nowe i dalej mam te same drgania w ten weekend wymienie tarcze...jesli nie ustapia te drgania co mogloby byc jeszcze tego powodem?? pozatym mam dziwne stuki jakby z walu z tymze podpora walu jest nowa
Silnik jest Bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą